Historiske perler i Jotunheimen

Fra 6490 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. En 3-dagers naturopplevelse utenom det vanlige over Sognefjellet, Nord-Europas høyeste fjellovergang.

Sognefjellet er en av de eldste og flotteste av Norges Turistveger – med et panorama av Norges høyeste fjell – Smørstabbstindene, Fannaråken og Hurrungane for å nevne noen. Se inspirasjonsfilm fra Sognefjellet her.

 

Inkludert i pakken er:

  • En natt på Røisheim Hotell
  • Nistepakke på Røisheim Hotell
  • En natt på Walaker Hotell
  • To 4-retters menyer. Drikke til maten er ikke inkludert

Dag 1: Røisheim Hotel

 

Denne kortferien starter i Lom på Røisheim Hotell som har sørget for hvile og god mat til "ferdanes folk" gjennom flere hundre år. Stedet ble utnevnt som skysstasjon i 1858 og mye av atmosfæren fra den tid er bevart i et sjarmerende tun av gamle bygninger. De eldste bygningene som benyttes som hotellrom i dag, er over 400 år gamle. Stedet har lang tradisjon i å ta vare på kresne og eventyrlystne fjellturister – enten de ønsker seg til toppen av tindene i Jotunheimen eller søker den gamle og vernede skysstasjonens atmosfære og berømte, gode mat.

 

Den berømte gode maten får du også smake senere samme kveld når hotellet serverer en 4-retters middag inspirert av lokale råvarer og tradisjoner. Klokken 19.30 "ringer" vertskapet inn til middag i de trivelige stuene.

 

Fra Røisheim er det gode turmuligheter. Her kan du velge mellom toppturer i Jotunheimen eller turer i flott fjellskog med utgangspunkt direkte fra tunet. Du kan også leie sykkel i Lom og utforske nærområdet fra sykkelsetet. Lom nasjonalparklandsby er kjent som et kulturhistorisk senter i Norge. Her kan du vandre på kulturstier, besøke Lom stavkirke fra 1150-tallet - som en av de største av sitt slag - eller gå tilbake i tid på Norsk fjellsenter. Se flere aktiviteter i Lom og Jotunheimen her


 

Dag 2: Walaker Hotell

Neste dag fortsetter bilturen til Walaker Hotell, en perle rett ved fjorden i den idylliske bygda Solvorn i Luster kommune. Se kjørerute fra Røisheim til Walaker her. Reisetid er rundt 4 1/2 time.  

 

Hotellet, som har gått i arv fra generasjon til generasjon, er et sjarmerende familiehotell og en attraksjon i seg selv, midt i verdens beste reisemål - i følge verdenskjente National Geographic. Oppholdet på Walaker Hotell blir et minne for livet. Her nyter man fred og ro i kombinasjon med god mat og et tilstedeværende og nært vertskap.

 

Den stemningsfulle hagen utgjør en viktig del av miljøet på Walaker. Oppover veggene klatrer "Svartgallebær" og i hagen står syriner og frukttrær i full blomst. Omkranset av mektige fjell og med utsikt til sagnomsuste Sognefjorden, er det her du skal finne roen. Sett deg ned med noe godt i glasset og nyt! Om kvelden serveres en god 4-retters meny klokken 19.30.


 

Dag 3: På vei til nye eventyr

Solvorn og Sognefjorden har mye å by på. Rett over fjorden finner du blant annet Urnes Stavkirke, verdens eldste i sitt slag. Stavkirken kom på UNESCOs verdensarvliste i 1979.

 

NB: Overnatting på Walaker er i nybygg. Tillegg for rom i historisk del er kr. 500,- pr. natt.

 

Har du ikke egen bil? Husk at du ved å overnatte på et historisk hotell får gode priser på leiebil hos AVIS.

Bestill leiebil her (rabatt blir automatisk trukket fra).