Matvegen - Smaken av Trøndelag

Fra 3990 NOK

per person

Book now

Tre dagers bilferie med opphold og gode lokale måltider fra Røros og Trondheim

Opplev gruvebyen Røros, som står på UNESCO sin verdensarvliste, og kulturbyen Trondheim. Nyt severdigheter og smaker fra hele trøndelagsregionen, og et avslappende spa-opphold ved Røros- og Britannia Hotel.

 

Denne pakken inkluderer:

  • Overnatting, frokost og tilgang til velværeavdeling ved Røros Hotell 
  • Fire-retters middag på Vertshuset Røros
  • Overnatting, spa-tilgang, middag og frokost ved Britannia Hotel i Trondheim eller Bårdshaug Herregård

Dag 1. Ankomst Røros og innsjekk på Røros Hotell 

 

Røros har etablert seg som et sentrum for gode matopplevelser i Norge, med flere små spennende restauranter som serverer lokalprodusert mat. Rørosmat er etablert som en kjent merkevare i Norge, og med god grunn. I fjellbygdene rundt Røros er det kultur for å produsere mat basert på egne råvarer. Det finnes mange lokale matprodusenter i regionen, alt fra prisvinnende osteprodusenter, lokale bryggerier, korn og kjøttprodusenter.

Vel framme sjekker du inn på Røros Hotell hvor du kan ta en tur i de koselige gatene omkranset av tømmerstuer og trehusbebyggelse eller om vinteren låne en spark og suse gjennom de snøkledde gatene. Hotellet har et bad med velværeavdeling med store åpne rom tydelig inspirert av moderne nordisk arkitektur. Betong og store glassflater rammer inn det 27 meter lange bassenget, samt boblebad og badstue. Det oppvarmede utebassenget er en fantastisk opplevelse på kalde vinterkvelder i fjellbyen.

 

Om kvelden er det på tide å finne veien til Vertshuset Røros som ligger en 10-minutters spasertur fra hotellet. Her venter en god 4-retters middag hvor kjøkkensjefen og hans stab tar inspirasjon fra lokale kvalitetsråvarer og tryller frem gourmetmåltider med tydelig inspirasjon fra mattradisjonene og matkulturen på Røros.


 

Dag 2: Fra bergstad til by

Dagen etter nyter du en god frokost med hjemmebakt brød og nye smaker fra regionen. Tiden fram til avreise kan brukes på å dykke ned i byens historie ved Rørosmuseet. Byen har et rikt kulturliv og flere fine kafeer og møteplasser. Kafestuggu er Røros sin eldste kafe, og har i likhet med andre serveringssteder fokus på lokale råvarer. Interiøret i kafeen er fra 1800-tallet. Et gjennomført sted og et verdig punktum før turen går videre til Trondheim. Se andre aktiviteter i Røros her.

 

Turen fra Røros til Trondheim gjennomfører du enklest med tog, en tur som tar rundt to og en halv time. Sjekk avgangstider og billetter på entur.no. Ønsker du å kjøre selv er reisetiden den samme. Se kjørerute her

Ved ankomst Trondheim sjekker du inn på noe av det beste Trondheimsregionen har å by på. Både Britannia Hotel og Bårdshaug Herregård byr på unike historiske kvaliteter, ro, og ikke minst god mat! Les mer om de to hotellene her;

 

Britannia Hotel

I hjertet av Trondheim finner du ærverdige og staselige Britannia Hotel – hotellet som har huset kongefamilie, britisk overklasse, politikere, polfarere og internasjonale stjerner siden det åpnet dørene i 1870.

Om turen går til Trondheim for romantikkens del, for de kulinariske opplevelsene, for kulturen eller rett og slett for jobbens skyld, har hotellet det du trenger for å gjøre turen komplett. 224 rom, restauranter, barer, spa- og fitnessavdeling og kulturarrangementer gir deg den eksklusive komforten du forventer av et internasjonalt hotell. Fra spennende, uformelle restauranter og barer, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen.

Bårdshaug Herregård

Herskapelige Bårdshaug Herregård står sentralt i småbyen Orkanger, kun en kort kjøretur fra Trondheim. 

Opprinnelig var den majestetiske herregården hjemmet til gründeren og verdensmannen Christian Thams – arkitekt, minister, godseier og generalkonsul. Dagens Bårdshaug består av herregården, flere sjarmerende bygg fra 1890-årene og moderne hotellbygg fra 1980.

 


 

Dag 3: En siste smak av Trondheim

Ta en rolig morgen, sov litt ekstra og nyt turens siste frokost til det fulle. Visste du at i De Historiske er det egne kvalitetskriterier for frokosten? Her kan du forvente lokale smaker, økologiske produkter og ikke minst signaturretter. Nyt morgenen, og bli gjerne noen dager ekstra! Det er mye å finne på i Trondheim og omegn. Se noen forslag her.

 

PS: Kommer du fra Oslo kan reiseruten enkelt gjennomføres med tog fra Oslo til Røros, med togbytte på Hamar. Turen tar totalt fem timer. Sjekk avgangstider og billetter på entur.no.