Touring i Telemark

Fra 5818 NOK

per person

Bestill nå

3 netter/4 dager. En kjøreopplevelse blant verdensarv, krokete svinger og gode smaker

Visste du at Telemark har noe av det herligste kjøreterrenget som finnes?

 

Her kan du kjøre endeløse svinger i alle himmelretninger. Dype daler og høye fjell i kombinasjon med god, lokal mat og kultur setter en helt spesiell spiss på din reise i eller gjennom fylket. I denne skreddersydde pakken har vi inkludert overnatting hos tre av våre historiske perler.

 

Denne kortferien inkluderer:

  • 3 overnattinger på Søstrene Storaas, Straand Hotel og Rjukan Admini Hotel
  • Middager hver kveld
  • Frokost på alle hoteller
  • Aperitiff på Søstrene Storaas hotell

 

Kortferien er basert på kjøring i egen bil eller MC.

Dag 1: Innsjekk hos Søstrene Storaas

 

Kun en og en halv time fra Oslo finner du Søstrene Storaas, et sjarmerende hotell drevet av de tre søstrene Solveig, Henriette og Else. Lokalisert på grensen til Telemark - porten til fantastiske kjøreopplevelser - er Søstrene Storaas det perfekte startpunkt for turen.

 

Hotellets konsepter og interiør er inspirert av en rik familiehistorie fra hele verden. I resepsjonen kan du blant annet se krokodillen som spiste tipp-oldefars hund. Du kan smake mormors hjemmelagde karamellpudding med saus laget på ekte smørbukk-karamell og sove på rom ved navn Dynamitt-Harry, Leoparden eller Raus Diva inspirert av familiehistoriene. Søstrene er lidenskapelig opptatt av å gi gjestene det de selv arvet. Hjemmebakt brød, familiens varme og personlige eventyr.

 

Bak hotellet ligger Storaas Gård. Her er det om sommeren griser og sauer på jordene, og en bugnende kjøkkenhage som blir til hovedingrediensene i mye av maten som blir servert. Dette er også med på å redusere hotellets fotavtrykk.

 

Sammen med aperitiffen serveres en god historie og til middag en 3-retters meny med kortreiste og hjemmelagde produkter.

 

God og mett sover du godt på et av hotellets sjarmerende rom, før nye kjøreopplevelser venter neste dag.


 

Dag 2: Videre til Vrådal og Straand Hotel

 

Veien videre går til Straand Hotel i Vrådal. Vi anbefaler omveien gjennom Notodden med et besøk i Heddal Stavkirke og kanskje et stopp i Bø Sommarland om barna er med.

 

Straand Hotel oser av historie, unike fasiliteter, god hjemmelaget mat og en atmosfære du skal lete lenge etter. Hotellet startet som en skysstasjon i 1864 og er et familiedrevet hotell som i dag eies og drives av fjerde og femte generasjon Straand. Gjestfriheten og de gode tradisjonene er gitt videre fra generasjon til generasjon, og over 150 år senere vil man føler seg som hjemme her.

 

Hotellet er også Norges første "Bikers Welcome"-hotell. Her blir du møtt med en god kopp kaffe og tips til flotte reiseruter og opplevelser langs veien.

 

Dere ankommer hotellet tidlig ettermiddag. Ta gjerne en slusetur med veteranbåten MS Fram som ligger rett nedenfor hotellet på innsjøen Nisser Straand inviterer her til et trivelig cruise i storslått natur med avreise klokken 15 på ettermiddagen. Sjekk på forhånd hvilke dager båten går.

 

Tilbake fra båtturen er det tid for å slappe av på hotellets store terrasse med utsikt over Vrådals vakre natur og deretter en nydelig middag i hotellets restaurant.


 

Dag 3: Fra Vrådal til verdensarvbyen Rjukan

 

Etter frokost går turen videre til opplevelsesrike Rjukan med UNESCO-status og innsjekk på historiske Rjukan Admini Hotel, en reise tilbake til Rjukans storhetstid.

 

Rjukan Admini Hotel ble reist av Norsk Hydros grunnlegger Sam Eyde i 1908, og har siden vært i Hydros eie og en vel bevart hemmelighet for mange. Blant gjestene finner vi opp igjennom årene alle Norges konger og deres familier, Danmarks dronning Margrethe, tidligere statsminister fra Israel Ben Gurion, Shaen av Persia og hans Fara Diba og tungtvannssabotørene for å nevne noen. I senere tid har Rjukan Admini åpnet som et lite og eksklusivt hotell med 18 unike rom, stilfullt innredet med utsøkt blanding av stilmøbler og moderne komfort.

 

På Rjukan står opplevelsene i fleng:

  • Besøk majestetiske Gaustatoppen og se 1/6 av Norge
  • Ta Rjukan-banen eller en av Hydrofergene
  • Gå sabotørruta
  • Besøk den utgravde tungtvannskjelleren.

 

Dykk inn i områdets spennende historie, og nyt deretter en god og lokal middag i hotellets ærverdige restaurant.


 

Dag 4: Utsjekk og nye eventyr

 

Neste morgen, etter en solid frokost fortsetter du oppdagelsesreisen i området rundt Rjukan.

Motorcycle on a road