Sidersafari til Nå med historisk overnatting

Fra 5900 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. Bo to netter på et historisk hotell kombinert med fjordcruise fra Lofthus til Nå, sidersmaking, god mat og storslått natur.

Opplev Norge sitt svar på vintur og utforsk hva nasjonalromantiske Hardanger kan by sansene! Bo to netter på et historisk hotell kombinert med to sideropplevelser og fjordcruise i fantastiske omgivelser.

 

Pakken inkluderer:

  • 2 overnattinger på enten Utne Hotel eller Hotel Ullensvang inkludert frokost
  • Middag begge dager
  • 1 unik sideropplevelse
  • 2-retters lunsj på Siderhuset Ola K eller en ekstra sideropplevelse
  • Fjordcruise på Hardangerfjorden

 

Merk at totalpris kan variere i høysesong og helger.

Dag 1: Velkommen til Hardanger

 

Sidereventyret begynner med innsjekking på et av våre historiske hotell i Hardanger. I det du sjekker inn kan du kjenne skuldrene senke seg mens du tar inn de naturskjønne omgivelsene og puster inn frisk luft, full av historie.

 

Hotellene som er tilgjengelig i denne pakken er:

 

Utne Hotel

Utne Hotel er et snart 300 år gammelt levende, intimt og autentisk hotell, med kontinuerlig drift siden 1722. Hotellet byr på unik atmosfære med vakker beliggenhet ved Hardangerfjorden. Å bo på Utne Hotel er som å komme hjem til bestemor med sine florlette blondegardiner og knirkende gulv og senger. Alle hotellets 17 rom er unike med historiske trekk, møbler og stilarter. Dette er stedet for god mat, god vin og godt samvær - et pustehull i hverdagen.

 

Selve sidersafarien starter med en spennende sidersmaking på hotellet klokken 18:00. Her får du innføring i de ulike stilene og bruksområdene til sideren. La deg overraske over utvalget og kvaliteten.

 

Etter sidersmakingen venter en god og lokal 5-retters middag i hotellets sjarmerende spisesal. Middag serveres fra kl. 20.00. God og mett nyter du en deilig natts søvn på et av hotellets historiske rom.

Hotel Ullensvang

 Hotel Ullensvang, midt i hjertet av Hardanger. Hotel Ullensvang hadde sin spede begynnelse i 1846. I dag har hotellet fasiliteter som flotte Ullensvang bad, egen tennishall og en restaurant med mat tuftet på fantastiske lokale råvarer. Med sin lokasjon midt i Hardanger er hotellet det perfekte stedet for å oppleve regionen. Omkranset av den slående Hardangernaturen er du sikret en fantastisk utsikt over Hardangers særegne natur, uansett hvilket hotellrom du velger.

 

God norsk og hjemmelaget tradisjonsmat er i fokus på Hotel Ullensvang. Om kvelden nyter du en god middag før du sover godt i et av hotellets flotte rom, og lader opp til eventyret som venter dagen etter.

 


 

Dag 2: Den boblende smaken av Hardanger

 

Sidereventyret starter etter en deilig frokost i hotellets restaurant. Fra hotellet rusler dere bort til kaien/havnen i Lofthus, hvor fjordcruiset starter kl 11:15. Mannskapet om bord sørger for en trygg og behagelig tur over fjorden til Nå.

 

Vel fremme på Nå er det duket for en unik sideropplevelse. Representantene fra sidergårdene møter dere på kaien ved ankomst, så pass for at du følger med til riktig gård!

 

Sideropplevelsene som er tilgjengelig i denne pakken er:

 

Alde Sider

Alde er et gammelt navn for eple i Hardanger, og mannen bak Alle Sider er Olav Bleie. Han driver familiegården der epler har blitt dyrket i generasjoner. Alde Sider lager førsteklasses eplemost og et rikt utvalg av sider fra Hardanger. Her får du servert klassiske, innovative og prisvinnende sider i kombinasjon med gode historier og smakebiter av norske oster og lokal skinke.

Store Naa Siderkompani

Her møter du siderbonden Eirik og hans kompani som står bak 57/2 sideren. Store Naa – gard 57 bruk 2 har vært i slekten sin eie siden 1724. Sideriet er i utgangspunktet et gammelt kyllinghus som har stått brakk siden 2009, men nå er det stor aktivitet på gården, bl.a. i form av utvikling og prøvesetter av nye, spennende sidersmaker.

 

Ved sideropplevelsens slutt blir du fulgt tilbake til kaien på Nå hvor en utsøkt 2-retters lunsj venter på Siderhuset Ola K. Ola K var landhandleren som i 1912 etablerte seg på Nå, praktisk plassert helt nede på kaien. Her kunne de lokale handle varer, sende og motta post, og ikke minst bruke landhandelen som en samlingsplass.

100 år senere er huset igjen blitt en naturlig samlingsplass, og Siderhuset Ola K dekker opp til matopplevelser av høyeste kvalitet med skiftende menyer og inspirasjon fra Norges fruktfat, Hardanger. Siderhuset Ola K har et rikt utvalg av både sider og vin, noe for enhver gane!

 

På utvalgte dager kan du velge å oppleve den prisvinnende sideren til Åkre Gard istedenfor lunsj. Her produserer Arita og Gjermund Åkre innovative produkter som er å finne på anerkjente restauranter i både Norge og utlandet. Dersom lunsj på Siderhuset Ola K er utilgjengelig vil smaking hos Åkre Gård automatisk bli lagt til. Les bekreftelsen nøye for å se hvilke opplevelser du har inkludert.

 

Etter en hyggelig dag blir det retur med båten fra Nå klokken kl 15:05.


 

Dag 3: Utsjekk og nye eventyr

 

Etter en god natts søvn avsluttes denne turen med en smakfull frokost før utsjekk. 

 

Bli gjerne flere netter og opplev mer av Hardanger. Her kan du blant annet gå Dronningsstien, en av H.M Dronning Sonja sine favoritturer, eller besøke utsiktspunktet og den nye gangbroen ved Vøringsfossen. Se alle aktiviteter her.