Sidersafari i Telemark

Fra 5310 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. Bli med på Sidersafari i Telemark! Sider er virkelig i vinden om dagen, noe som har gjort at flere områder har fått øynene opp for "Norges Champagne". Telemark, og spesielt fruktbygda Gvarv, har lenge vært kjent for frukt- og juiceproduksjon. Nå er de klare for å erobre sidermarkedet og DU får være med på reisen!

Med lange sommerdager, sval temperatur og lite forurensning gir Telemark ideelle vekstvilkår for frukt og bær som trenger å modnes over tid. Dette gir epler av ypperste kvalitet - med de rette smakene og som gir spennende og smakfulle siderprodukt som de siste årene er blitt lagt merke til.

 

Denne pakken inkluderer:

  • 2 overnattinger på Søstrene Storaas Hotel inkludert frokost
  • Middag begge kvelder
  • Gårdsvandring med aperitif første kveld 
  • Sidersmaking av 3 sider, omvisning i eplehagen og produksjonen på NeRø Frukt
  • Sidersmaking av 3 sider på Lien Gård
  • Besøk på gårdsbutikken Lindheim Ølkompani

Dag 1 - Innsjekk hos Søstrene Storaas

 

Du starter kortferien med å sjekke inn på Søstrene Storaas Hotel, et hotell med eget gårdsbruk rett bak hovedhuset. På hotellet kan du oppleve en unik familiehistorie som begynte da Søstrene tidlig på 2000-tallet arvet en krokodille. De fant ut at krokodillen hadde spist deres tippoldefars hund, og at tippoldefar, Holger, fikk 8 døtre med tre forskjellige kvinner, fra tre forskjellige verdensdeler. Deretter samlet de en hel bok med historier fra fjernt og nær som i dag preger alt de gjør. Søstrene ønsker deg velkommen til deres barndomshjem!

 

På kvelden blir det spennende gårdsvandring og aperitif, etterfulgt av en smakfull middag fra hotellets kjøkken som legger sin ære i lokale råvarer fra lokale produsenter og gode smaker fra egen kjøkkenhage. 

 

Hotellet har en stor kjøkkenhage og griser og sauer på jordene hele sommeren, og en høyteknologisk hydroponisk hage som er operativ hele året (planter dyrket innendørs i vann som sirkuleres). Herfra får hotellet urter og ingredienser som brukes i matlagingen.


 

Dag 2 - Sidersafari i Telemark

 

Nyt en god frokost på hotellet før dere på egen hånd tar fatt på Sidersafariruten i Telemark, som består av to sidersmakinger og besøk på tre gårder. 

 

Første stopp på ruten er NeRø Frukt med sin utsikt mot Gaustatoppen der frukttrærne kan speile seg i Heddalsvannet og nyte solskinnet fra alle himmelretninger. Her dyrkes det økologiske epler og moreller som blir til økologisk sider og eplemost anerkjent over hele landet. Det neste stoppet blir på Lien Gård, idyllisk plassert ved Norsjø, i hjertet av Telemark. Her produseres nydelig sider fra ren eplemost, og ofte kan gården finne på å tilsette bær for å skape unike smaker. Både NeRø Frukt og Lien Gård inviterer deg på en guidet omvisning og smaking av sider på gården. Som en bonus har vi også inkludert et besøk til Lindheim Ølkompani til ruten. Her blir det ingen smaking, men gården og gårdsbutikken er åpen for å utforskes på egenhånd og vel verdt et besøk.

 

Ønsker dere ikke å kjøre egen bil, kan dere booke transport. Dette kan legges til på neste side. Alle smakinger har også gode alkoholfrie alternativ for de som ønsker.

 

Dagen avsluttes tilbake i rolige omgivelser med middag i hotellets restaurant.


 

Dag 3 - Nye eventyr venter

 

Etter frokost fortsetter eventyret videre dit veien måtte ta deg. Kanskje finner du nye eventyr sammen med oss?

 

Fysen på mer sider? Kombiner gjerne Sidermaking i Telemark med Sidersmaking i Hardanger!