Sidersafari fra Hotel Ullensvang med sidersmaking på Nå

Fra 5900 NOK

per person

Book now

Bo to netter på Hotel Ullensvang kombinert med fjordcruise fra Lofthus til Nå, sidersmaking, god mat og storslått natur.

Opplev Norge sitt svar på vintur og utforsk hva nasjonalromantiske Hardanger kan by sansene! Bo to netter på Hotel Ullensvang kombinert med to sideropplevelser og fjordcruise i fantastiske omgivelser.

 

Pakken inkluderer:

  • 2 overnattinger på Hotel Ullensvang inkludert frokost
  • Gratis tilgang til Ullensvang Bad
  • Middag begge dager
  • 1 valgfrie sideropplevelse
  • 2-retters lunsj på Siderhuset Ola K
  • Fjordcruise (Lofthus – Nå, tur-retur)

 

Merk at totalpris kan variere i høysesong og helger.

Dag 1: Velkommen til Hardanger

 

Sidereventyret begynner med innsjekking på historiske Hotel Ullensvang, midt i hjertet av Hardanger. Hotel Ullensvang hadde sin spede begynnelse i 1846. I dag har hotellet fasiliteter som flotte Ullensvang bad, egen tennishall og en restaurant med mat tuftet på fantastiske lokale råvarer. Med sin lokasjon midt i Hardanger er hotellet det perfekte stedet for å oppleve regionen. Omkranset av den slående Hardangernaturen er du sikret en fantastisk utsikt over Hardangers særegne natur, uansett hvilket hotellrom du velger.

 

God norsk og hjemmelaget tradisjonsmat er i fokus på Hotel Ullensvang. Om kvelden nyter du en god middag før du sover godt i et av hotellets flotte rom, og lader opp til eventyret som venter dagen etter.


 

Dag 2: Den boblende smaken av Hardanger

 

Sidereventyret starter etter en deilig frokost i hotellets restaurant. Fra hotellet rusler dere bort til kaien/havnen i Lofthus, hvor fjordcruiset starter kl 11:15. Mannskapet om bord sørger for en trygg og behagelig tur over fjorden til Nå.

 

Vel fremme på Nå er det duket for en unik sideropplevelse. Representantene fra sidergårdene møter dere på kaien ved ankomst, så pass for at du følger med til riktig gård!

 

Sideropplevelsene som er tilgjengelig i denne pakken er:

 

Alde Sider

Alde er et gammelt navn for eple i Hardanger, og mannen bak Alle Sider er Olav Bleie. Han driver familiegården der epler har blitt dyrket i generasjoner. Alde Sider lager førsteklasses eplemost og et rikt utvalg av sider fra Hardanger. Her får du servert klassiske, innovative og prisvinnende sider i kombinasjon med gode historier og smakebiter av norske oster og lokal skinke (Kun tilgjengelig som første opplevelse)

Store Naa Siderkompani

Her møter du siderbonden Eirik og hans kompani som står bak 57/2 sideren. Store Naa – gard 57 bruk 2 har vært i slekten sin eie siden 1724. Sideriet er i utgangspunktet et gammelt kyllinghus som har stått brakk siden 2009, men nå er det stor aktivitet på gården, bl.a. i form av utvikling og prøvesetter av nye, spennende sidersmaker (Tilgjengelig som både første og andre opplevelse)

 

Ved sideropplevelsens slutt blir du fulgt tilbake til kaien på Nå hvor en utsøkt 2-retters lunsj venter på Siderhuset Ola K. Ola K var landhandleren som i 1912 etablerte seg på Nå, praktisk plassert helt nede på kaien. Her kunne de lokale handle varer, sende og motta post, og ikke minst bruke landhandelen som en samlingsplass.

100 år senere er huset igjen blitt en naturlig samlingsplass, og Siderhuset Ola K dekker opp til matopplevelser av høyeste kvalitet med skiftende menyer og inspirasjon fra Norges fruktfat, Hardanger. Siderhuset Ola K har et rikt utvalg av både sider og vin, noe for enhver gane!

 

Etter en hyggelig dag blir det retur med båten fra Nå klokken kl 15:05.

 

Tilbake på hotellet kan du senke skuldrene i hotellets fjordhage. Visste du at komponisten Edvard Grieg var stamgjest, og at den lille komponisthytten hans står fortsatt i hotellhagen? Du kan også kose deg i Ullensvang Bad, med oppvarmet inne- og utendørs basseng, fossefall, "vannsofaboblemassasje", samt panoramasauna med fantastisk utsikt over fjord og fonn. Under middagen kan du utvide siderkunnskapene dine ved å smake dråper fra en annen av de 19 produsentene som finnes her i Hardanger.


 

Dag 3: Utsjekk og nye eventyr

 

Etter en god natts søvn avsluttes denne turen med en smakfull frokost før utsjekk. 

 

Bli gjerne flere netter og opplev mer av Hardanger. Her kan du blant annet gå Dronningsstien, en av H.M Dronning Sonja sine favoritturer, eller besøke utsiktspunktet og den nye gangbroen ved Vøringsfossen. Se alle aktiviteter her.