Sideropphold på Fleischer's Hotel

Fra 4245 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. Sidersmaking og omvisning på langs Frukt og Siderruta i Ulvik – med overnatting på Fleischer’s Hotel på Voss!

Den eneste frukt- og siderruten i Norge finner du i Ulvik i Hardanger. Ruten består av tre gårder med mange ulike opplevelser fra gård til gård - alt innenfor gangavstand hvor du kan du vandre på egen hånd i vakkert kulturlandskap langs Apalvegen. I denne kortferien bor du midt i sentrum av Voss med en heldagsutflukt til Ulvik hvor du får smaking og omvisning på to av gårdene.

 

Prisen inkluderer:

  • 2 overnattinger på Fleischers Hotel inkludert frokost
  • 2 x 3-retters middag
  • Sidersmaking på 2 sidergårder i Ulvik

 

Vær obs på at buss fra Voss - Ulvik tur/retur IKKE er inkludert og kjøpes direkte på stedet via Skyss.no

Dag 1: Innsjekk på Fleischers Hotel

 

Sjekk inn på historiske Fleischer's Hotel, som med sin ærverdige atmosfære, gode mat og imøtekommende vertskap er en institusjon på Voss. Denne høyreiste trebygningen, med spisse tårn, spir og karnapper i et mylder av sveitser- og dragestil har huset storheter som keiser Wilhelm av Tyskland, Edvard Grieg og fyrsten av Siam. Her bor du i sentrum av Voss, like ved Voss Stasjon som har gode togforbindelser mot både Bergen og Oslo.

 

Hotellet har både velværeavdeling med svømmebasseng, barnebasseng, boblebad og badstue, treningsrom og utendørs tennisbane. På kvelden (fra klokken 19.00) vil du få servert en smakfull 3-retters middag fra hotellets kjøkken. I kombinasjon med smakfulle og dekorative retter presentert på tidsriktig vis, tilbyr hotellet både langreist og kortreist drikke som setter en ekstra spiss på måltidet. 


 

Dag 2: Frukt- og siderruta i Ulvik

Start dagen med en delikat frokostbuffet i hotellets restaurant før du setter kursen mot Ulvik i vakre Hardanger.

 

Ved ankomst Ulvik kan du starte turen på egen hånd fra Turistinformasjonen/sentrum av Ulvik hvor du vandrer langs fjorden til starten av Apalvegen. Du kan regne med ca. 30-45 minutters vandring fra sentrum til gårdene langs Frukt- og siderruta.

 

I denne kortferien har vi inkludert én smaking med omvisning på en av gårdene langs Frukt- og siderruta kl 15:00. Hvilken gård dere skal ha smaking på er ulik fra dag til dag, men alle tilbyr et bredt utvalg unike smaker og opplevelser. Både før og etter smakingen kan du besøke de andre gårdene for å både se, smake og lære mer. Alle gårdene har åpne gårdsutsalg mandag-lørdag mellom klokken 10:00-17:00.

 

Frukt- og Siderruta i Ulvik er et unikt samarbeid mellom Hardanger Saft- og Siderfabrikk, Syse Gard, og Ulvik Frukt & Cideri. Hvert år arrangerer de sammen festivaler i mai(Siderslepp) og oktober(Fruktslepp for å feire både eplet og sideren. Vi kan varmt anbefale å besøke alle gårdene når dere er i Ulvik.

 

Les mer om Frukt- og siderruta her.

 

Etter endt smaking og gårdsbesøk spaserer du tilbake til Ulvik sentrum – gjennom fruktgårder omringet av vakker Hardangernatur. Spaserturen til Ulvik sentrum tar ca 30-45 min.

 

Tilbake på hotellet venter nok en god 3-retters middag før hodet treffer puten. Neste dag nyter du nok en deilig frokost før utsjekk.

Hvordan komme seg til Ulvik fra Voss

Reisen fra Voss til Ulvik gjøres enkelt både med kollektivtransport og egen bil. Les mer om de to mulighetene her:

 

Med offentlig transport

Bussterminalen befinner seg like nedenfor Voss Stasjon, like ved hotellet. Fra her kan du ta buss #945 direkte til Ulvik.

 

Bussbillett kjøpes via Skyss-appen eller på bussterminalen på Voss. Velg avreise fra Voss stasjon til Ulvik.

 

Vi anbefaler følgende reisetider for å få mest ut av dagen i Ulvik:

Avreise Voss kl 10:05                          Ankomst Ulvik kl. 11:10

Første smaking Ulvik kl. 12:30

Andre smaking Ulvik kl. 15:00

Avgang Ulvik kl 17:38 

Ankomst Voss kl 18:40   

Med egen bil

Samtlige av gårdene langs Frukt- og siderruta produserer alkoholfrie produkter av høyeste kvalitet, så det er enkelt å ta bilen de knappe 50 minuttene det tar å kjøre fra Voss til Ulvik.

 

Se kjøreruten fra Voss til Ulvik.

 

Vi anbefaler at dere parkerer i sentrum av Ulvik og går hele Frukt- og Siderruta. Alternativt kan du parkere på Syse Gard.

 

Langs kjøreruten anbefaler vi et stopp ved Skjervsfossen, et spektakulært skue.

 

PS: Trenger du en leiebil for ferien? Når du reiser med De Historiske får du spesialpris om du leier fra Avis!