Sideropphold i Lofthus med Opedalsvandringa

Fra 4990 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. Utforsk hva nasjonalromantiske Hardanger og Lofthus kan by sansene! Bo to netter på Hotel Ullensvang kombinert med Opedalsvandringa på Lofthus.

«Sider frå Hardanger» har en beskyttet geografisk betegnelse på lik linje med Calvados eller Champagne i Frankrike. Den unike Hardangersideren har de siste år blitt et prisvinnende kvalitetsprodukt av høy klasse. Benytt anledningen som gjest hos oss og opplev en autentisk reise du sent vil glemme.

 

Prisen inkluderer:

• 2 overnattinger på Hotel Ullensvang inkludert frokost

• Gratis tilgang til Ullensvang Bad

• Middag begge dager

• Opedalsvandringa med sidersmaking på Lofthus

 

Merk at totalpris kan variere i høysesong og helger.

Dag 1: Velkommen til Lofthus

Sidereventyret begynner i det du sjekker inn på historiske Hotel Ullensvang, midt i hjertet av Hardanger. Hotellet ligger ca. 115 km fra Bergen og 40 km fra Voss, og hadde sin spede begynnelse i 1846. I dag har hotellet fasiliteter som flotte Ullensvang bad, egen tennishall og en restaurant med mat tuftet på fantastiske lokale råvarer. Med sin lokasjon midt i Hardanger er hotellet det perfekte stedet for å oppleve regionen. Omkranset av den slående Hardangernaturen er du sikret en fantastisk utsikt over Hardangers særegne natur, uansett hvilket hotellrom du velger.

 

God norsk og hjemmelaget tradisjonsmat er i fokus på Hotel Ullensvang. Om kvelden nyter du en god middag før du sover godt i et av hotellets flotte rom, og lader opp til eventyret som venter dagen etter.


 

Dag 2: Fruktdyrkingens vugge

Etter en god frokost neste dag kan du benytte deg av hotellets mange fasiliteter eller bare slappe av i hagen eller på terrassen. Vi kan anbefale en liten rusletur blant epletrærne ovenfor hotellet og nyte de vakre omgivelsene mellom fjord og fjell. Du kan også besøke Edvard Grieg originale lille komponisthytte som den dag i dag står i hagen på Hotel Ullensvang. Kanskje du til og med har tid til å ta et fjordcruise?

 

Når klokken blir 17:00 møter du utenfor hovedinngangen til hotellet. Herfra blir du tatt med på en guidet hagevandring mellom epletrærne i Opedal. Selve sidersmakingen arrangeres av både Opedalstunet og Alvavoll Frukt & Sidergard, så du vet aldri hva du vil få se! Begge gårdene lover en ekte og ærlig gårdsopplevelse, og smaker som har blitt utviklet over 800 år.

 

Tilbake på hotellet kan du senke skuldrene i hotellets fjordhage eller kose deg i Ullensvang Bad. Under middagen kan du utvide siderkunnskapene dine ved å smake dråper fra en annen av de 19 produsentene som finnes her i Hardanger.

 

Etter en god natts søvn avsluttes denne turen med en smakfull frokost før utsjekk.

 

Bli gjerne flere netter og opplev mer av Hardanger. Her kan du blant annet gå Dronningsstien, en av H.M Dronning Sonja sine favoritturer, eller besøke utsiktspunktet og den nye gangbroen ved Vøringsfossen. Se alle aktiviteter her.