Ringerike og Hadelands skatter - fra Granavollen til Sundvollen

Fra 3290 NOK

per pers.

Bestill nå

2 netter3 dager. Bilferie med overnatting, frokost, middager og besøk på The Twist

Fyll på med gode dager på to av Norges eldste Gjæstgiveri, kombinert med et besøk på verdenskjente The Twist - noe av det flotteste kultur-Norge har å by på!

 

Utforsk et spennende område som byr på bl.a. verdenskjent kunst og arkitektur på Kistefos, se glassblåsere i aksjon på Hadeland Glassverk, skulpturer og malerier på Galleri Sundvolden, spill golf på Storøya og ta flotte fot- eller sykkelturer. Eller fordyp deg i historien med besøk på Søsterkirkene og Prestegårdshagen ved Granavollen - og kanskje Halvdanshaugen, en av Halvdan Svartes fire gravsteder.

 

Inkludert i pakken er:

  • 1 overnatting på Sundvolden Hotel
  • 1 overnatting på Granavolden Hotel & Gjæstgiveri
  • 2 frokoster
  • To 4-retters middager. Drikke til maten er ikke inkludert
  • Inngangsbillett til Kistefos og The Twist

Dag 1

Reisen starter på historiske Granavolden Gjæstgiveri som har drevet gjestgiveri i hele 360 år. Gjestgiveriet ligger midt i Norges historiske hjerte, langs den Bergenske Kongevei der folk har ferdes gjennom århundrene. Stedet var et knutepunkt i gammel tid. Her lå kirkene. Her var det bygdeting, skysstasjon og ikke minst et gjestgiveri med muligheter for overnatting, mat og drikke. Du blir ønsket velkommen av stolt og dedikert vertskap, som gjerne forteller deg hva du bør oppleve i området, og gjerne også deler mer av den spennende historien. Middagen får du i form av en 4 retters meny – og maten som serveres er basert på rene, gode og kortreiste råvarer. Etter en begivenhetsrik dag sover du godt i gode senger som tar deg langt inn i drømmeland.

Dag 2

Til frokost serveres det brød fra lokal baker. Prøv også gjestgiveriets egen spesiallagede Granavolden-pølse, som bare serveres til boende gjester. Etter frokost anbefaler vi bl.a. en historisk vandring i form av en gåtur i området rundt Granavolden, hvor både Søsterkirkene og Prestegårdshagen er verdt et besøk. Les mer om historisk vandring her. Vi anbefaler også å ta turen innom Hadeland Glassverk - kulturarven fra 1762, som fremdeles satser på kontinuerlig utvikling og ny design. Glassverket ligger omtrent midt mellom Granavolden og Sundvolden

 

Videre går turen til Kistefos – en unik kulturdestinasjon. Kistefos kan by på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser. En tur innom verdenskjente The Twist er et «must». The Twist er et galleri, en bro og en skulptur i seg selv. Det 1000 kvm store bygget formelig svever over Randselva i et 60 meter langt spenn, og skrur seg på midten i en skulpturell form. Bygget er tegnet av stjernearkitektene i BIG – Bjarke Ingels Group og er omtalt som en ”must see” cultural destination av blant annet New York Times, Bloomberg og The Telegraph. Og er du glad i ost, bør du stikke innom butikken på Thorbjørnrud hotell, som selger smakfulle og prisbelønte produkter fra nabogården Øvre Kjekshus Gård og Thorbjørnrud Ysteri.

Du kjører videre, og ved inngangsporten til sagnomsuste Krokskogen ligger et av Norges mest tradisjonsrike og eldste hotell –Sundvolden Hotel.  I nærmere ett tusen år har konger, adelsmenn, handelsreisende og i den nyere tid moderne forretningskvinner og -menn valfartet hit. Dere blir varmt tatt imot og sjekker inn på et storslagent sted med mange muligheter. Hotellet kan tilby opplevelser som spa, bading, sykler og kajakk, og er du interessert i kunst, så er hotellet i seg selv et galleri – med flere flotte kunstverk av anerkjente kunstnere.Hotellet er også svanevertifisert.

 

Sundvolden har blitt nevnt som spisested helt siden 1648. Staben består av 16 dyktige kokker, som sammen utvikler smaker og kombinasjoner hver dag. Mye av råvarene kommer fra de lokale bøndene og krydres med urter fra vår egen hage. På kvelden får du nyte en 4-retters middag i restauranten. Her lages mat med mye kjærlighet til råvarene, god tålmodighet og alltid fra bunnen.

 

Neste morgen, etter en solid frokost, kan du gå det en fin fottur, eller slappe av i hotellets hyggelige uteområder. Bli gjerne lenger, og ta en runde golf på Tyrifjord Golfklubb – som er kåret til Norges tredje største bane – kun 5 min. fra hotellet. La deg ellers inspirere av ulike opplevelser her.

 

Når du er klar for reise videre, forsetter bilferien på egen hånd.