Perler på en snor: En reise gjennom Norges majestetiske fjorder

Fra 5960 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. Opplev to av Norges mest kjente fjorder i denne kortferien som tar deg fra Sognefjordens fruktfat til verdensarvstedet Geirangerfjorden

La deg forføre av spektakulær natur i denne kortferien som tar deg gjennom noen av våre aller beste fjordopplevelser. Opplev sjarmerende Kviknes Hotel og en spektakulær utsikt fra Hotel Union Geiranger. Vi lover uforglemmelige øyeblikk blant høye klipper og dype vann. Dette er måten du opplever fjordene våre best.

 

Denne pakken inkluderer

  • Overnatting og frokost på historiske Kviknes Hotel
  • Enveis fjordcruise på Geirangerfjorden inkludert bil og opp til 5 personer
  • Overnatting og frokost på historiske Hotel Union Geiranger
  • Middag hver kveld

Dag 1: Ankomst Balestrand og innsjekk på Kviknes Hotel

 

Bilferien starter i vakre Balestrand, idyllisk plassert i hjertet av Sognefjorden. Her sjekker du inn på majestetiske Kviknes Hotel.

 

Familien Kvikne har vært vertskap siden hotellet ble reist i sveitserstil i 1877, og til tross for både ombygginger og utvidelser har hotellet ved fjorden klart å beholde sitt unike særpreg. Kviknes Hotel er i dag et moderne hotell med sjel og atmosfære, og både kunstverk og klenodier samlet gjennom generasjoner bidrar til å gi hotellet sin spesielle stil.

 

Her kan du besøke Norsk Reiselivsmuseum i Balestrand som åpnet i 2016 og spasere bort til Ciderhuset, hvor du om sommeren kan bli med på cidersmaking og handle i gårdsbutikken. Ciderhuset har egen butikk med ca. 20 ulike typer Balholm-cider og fruktjuice.

 

Balestrand har også et godt, variert og godt merket turløypenett der de aller fleste vil finne et passende alternativ. Noen av stiene er informasjonsløyper der man kan lese om naturen og dyrene som lever i området. Løypene er også godt tilrettelagt med utsiktspunkt, benker og bålplasser. Mange er tilgjengelig fra Balestrand sentrum.

 

Og etter turen? Da hviler du ut i rolige omgivelser på terrassen eller i en av hotellets salonger. Om kvelden hygger du deg med en god middag i den storslåtte spisesalen. Noe godt i glasset vil du helt sikkert også finne, da hotellets vinliste er Sognefjordens største og mest innholdsrike.


 

Dag 2: Fra Sognefjorden til Geirangerfjorden

 

Start dagen med en god frokost på Kviknes Hotel. Visste du at våre hotell hvert år blir sjekket på over 550 punkt i vår kvalitetsstandard? Blant disse handler 130 punkt kun om frokosten til hotellet, så det er enkelt å starte dagen på riktig fot hos våre hotell.

 

Etter frokost er du klar for å sette deg i bilen og sette kursen mot Geirangerfjorden. Kjøreturen beregnes til rundt 6 timer og byr på spektakulær natur og flere kjente landemerker langs veien fra fjord til fjord. Reiser du mellom mai og november anbefaler vi at du kjører langs Nasjonal Turistveg Gaularfjellet som starter like utenfor døren på Kviknes Hotel. Se aktuelle kjøreruter på Google Maps.

 

I det du ankommer Hellesylt kjører du ombord på fergen som kjøres av anerkjente The Fjords. Fergen tar både deg og bilen på et spektakulært fjordcruise fra Hellesylt til Geiranger på rundt en time og byr på fjell, kjente fosser og gamle fjellgarder. I denne pakken har vi inkludert én bil og opp til fem personer per booking. Trenger du flere biler, eller flere personer, bestiller du disse direkte her.

I det du kjører av fergen i Geiranger fører veien deg naturlig opp i høyden til storslåtte Hotel Union Geiranger.

 

Hotellet her ble bygget allerede i 1891, men er senere utvidet, med en moderne kurs- og konferanseavdeling, svømmebasseng, ny toppetasje med 13 suiter, veteranbilutstilling, nattklubb, spa-avdeling og stadig nye tilbud både inne og ute. Den sterke Union-atmosfæren med kvalitet og service i generasjoner, er stadig ivaretatt og blir ført videre av dagens vertskap.

 

De unike naturomgivelsene i Geirangerfjorden ble skapt gjennom en rekke istider, da isbreene skar ut dype fjorder mellom de høye fjellene. Denne naturlige skjønnheten har gjort at området stadig figurerer på lister over de mest spektakulære stedene i verden. Imponerende fossefall, som for eksempel de berømte fossene De syv søstrene, Friaren og Brudesløret, stuper ned i fjorden, omhyllet i en fjærlett dis.

 

Etter innsjekking ved Hotel Union Geiranger, er det hyggelig å ta en spasertur i det vesle sentrum bestående av naust og gamle trehus. Stikk innom de ulike små utsalgsstedene, og smak på Geiranger sin egen sjokolade eller andre lokale produkter. Når tiden er inne for middag har hotellet dekket opp til en unik buffet som er kjent gjennom hele regionen.


 

Siste dag: Nye eventyr venter

 

Etter en siste frokost på Hotel Union Geiranger befinner du deg midt mellom flere spennende destinasjoner. Kjør nordover for å oppleve urbane Ålesund, stedet som huser historiske Brosundet, eller sett kursen mot øst og Innlandet med sine unike smaker. Hva venter du på? Norge venter!

 

Bo gjerne flere netter på Hotel Union Geiranger. Alle netter du booker utover natt to legger seg til bookingen på Hotel Union Geiranger.

 

Ønsker du å oppleve denne kortferien med trenger en bil? Husk at gjester som bor hos De Historiske får ekstra gode priser når de booker med Avis. Klikk her for å bestille til rabatterte priser.