Nordfjords perler - smaken av fjordkysten

Fra 4890 NOK

pr. person

Bestill nå

2 netter/3 dager. En vakker 3-dagers biltur fra Bremanger til Stryn!

Opplev et Norge i miniatyr, fra majestetiske fjell, dramatiske fossefall, dype daler, krystallklare vann og spektakulære isbreer, til enestående kystlinje med sjarmerende øysamfunn og fjordbygder.

 

Inkludert i denne pakken er:

  • 1 overnatting på Knutholmen i Kalvåg med sjøutsikt
  • 1 overnatting på Visnes Hotel i Stryn
  • 2 buffet frokoster
  • Aperitiff og deilig skalldyrsanretning*) på Knutholmen
  • Aperitiff og 3-retters middag på Visnes Hotel (drikke til maten er ikke inkludert)

Dag 1: Knutholmen

Turen starter på Knutholmen i idylliske Kalvåg, et av Vestlandets best bevarte fiskevær – som i seg selv er et stort levende hotell. Fra rommet kan du nyte vakker utsikt over vågen og den sjarmerende bygda. Knutholmen har et stort og bredt spekter med spennende aktiviteter. Fra hotellets nye flytende sauna kan du nyte synet av sjarmerende rorbuer, små fiskebåter og et yrende fugleliv. Du kan også være med på fisketur med lokale historier eller gå fjelltur i en av de mange turløypene.

 

Her finnes gode råvarer rett utenfor døren, og middagen består av smakfulle og lokale delikatesser fra havet - enten i form av en skalldyrsanretning*) eller på lørdager i form av et klassisk "Havets festbord".

 


 

Dag 2: På vei mot Visnes Hotel

Dagen etter spiser du en god frokost, smører nistepakke og fyller på termosen før du utforsker det praktfulle nærområdet. Nyt formiddagen på brygga og hils på oteren som titter opp av sjøen, eller ørnen som seiler forbi, før du fra fjordkysten og det mektige storhavet drar i retning Nordfjordeid. Nordfjord er et kompakt og komplett stykke Norge, med fjord, bre og fjell. I Nordfjordeid kan du stoppe i Eidsgata, rusle en tur og besøke Vikingmuseet eller ta panoramaveien videre mot Stryn. Har du ekstra tid, anbefaler vi å ta en utflukt til Loen – kun en ca 10 minutters kjøretur fra Stryn. Her kan du ta den særegne skyliften og deretter kjøre videre inn i Lodalen hvor du kan lese om Lodalsulykkene og oppleve den dramatiske naturen. 

 

Etter flotte naturopplevelser ankommer du til slutt Visnes Hotel – et sjarmerende hotell i sveitserstil som har tatt imot gjester siden 1850. Hotellet ligger 500 meter fra Stryn sentrum og midt mellom de store attraksjonene på Vestlandet. Et opphold på Visnes byr på mange inntrykk fra de vestnorske fjordene med sin unike natur og kulturhistorie. Hotellet har 15 rom, alle innredd i ulik stil med inspirasjon fra mellomkrigstiden.

 

Om kvelden vil du få servert en aperitiff før middag sammen med en spennende historiefortelling. Deretter venter en 3-retters middag med valg av fisk, kjøtt eller vegetar som hovedrett. Nyt deretter resten av kvelden på altanen eller ta en tur til Stryn sentrum.


 

Dag 3: Nye eventyr venter

Etter en god natts søvn nyter du en deilig frokost servert i den historiske spisesalen, hvor vertskapet ønsker deg velkommen til en god start på dagen med hjemmebakt brød og en prat om dagens utflukt.

 

Fyll gjerne termosen på ny og bli flere netter, for her er det mye å oppleve! Stryn er et eldorado for den aktive turisten. Aktivitetene er mange og kan tilpasses til alle i familien. Her finner du Skålatårnet i Loen, Via Ferrata, Hoven Loen Gondol og særs gode forhold for toppturer. Visit Nordfjord har også utarbeidet egne kart for flotte fjellturer som kan passe for alle.