Dag 1: Eventyret starter i Jotunheimen...
Denne kortferien starter i eventyrlige Lom, ved foten av Jotunheimen. Her sjekker du inn hos ett av våre historiske hotell som begge inviterer til å senke skuldrene, puste ut og nyte den unike naturen som omgir stedet.
Fra Lom er det flere gode turmuligheter. Her kan du velge mellom toppturer i Jotunheimen eller turer i flott fjellskog med utgangspunkt direkte fra tunet. Du kan også leie sykkel og utforske nærområdet fra sykkelsetet. Lom nasjonalparklandsby er kjent som et kulturhistorisk senter i Norge. Her kan du vandre på kulturstier, besøke Lom stavkirke fra 1150-tallet - som en av de største av sitt slag - eller gå tilbake i tid på Norsk fjellsenter. Se flere aktiviteter i Lom og Jotunheimen her.
Hotellene som er tilgjengelig her er;
- Røisheim Hotell
-
Røisheim Hotell har sørget for hvile og god mat til "ferdanes folk" gjennom flere hundre år. Stedet ble utnevnt som skysstasjon i 1858 og mye av atmosfæren fra den tid er bevart i et sjarmerende tun av gamle bygninger. De eldste bygningene som benyttes som hotellrom i dag, er over 400 år gamle. Stedet har lang tradisjon i å ta vare på kresne og eventyrlystne fjellturister – enten de ønsker seg til toppen av tindene i Jotunheimen eller søker den gamle og vernede skysstasjonens atmosfære og berømte, gode mat.
Den berømte gode maten får du også smake senere samme kveld når hotellet serverer en 4-retters middag inspirert av lokale råvarer og tradisjoner. Klokken 19.30 "ringer" vertskapet inn til middag i de trivelige stuene.
- Fossheim Hotell
-
Siden 1897 har det familiedrevne hotellet i hjertet av Jotunheimen tatt i mot gjester med godt vertskap og god mat. Her finner du norsk tradisjonsmat og gourmetmat tuftet på lokale råvarer fra nasjonalparkene rundt.
På Fossheim er alle rommene innredd i en hjemmekoselig atmosfære som gjestene skal trives i. Nyt en god natts søvn i komfortable senger og rolige omgivelser, og oppholdet i de vakre, historiske bygningene.
Lom er et eldorado for turmuligheter. Her kan du både gå småturer i nærområdet eller prøve deg på noen av de høyeste toppene i Norge. Fra hotellet kan du for eksempel nå Høgste Lomseggen på 2068 moh., og være tilbake til en god middag på kvelden.
Hotellet har bygd opp det som i dag er et av Norges beste hotellkjøkken, med fokus på mat fra lokale gårder, fjell og fiskevann.