Nasjonal Turistveg Sognefjellet

Fra 6490 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. En 3-dagers naturopplevelse utenom det vanlige over Sognefjellet, Nord-Europas høyeste fjellovergang.

 

Sognefjellet er en av de eldste og flotteste av Norges Turistveger – med et panorama av Norges høyeste fjell – Smørstabbstindene, Fannaråken og Hurrungane for å nevne noen. Se inspirasjonsfilm fra Sognefjellet her.

 

Inkludert i pakken er:

  • En natt på Røisheim Hotell
  • Nistepakke på Røisheim Hotell
  • En natt på Walaker Hotell
  • To 4-retters menyer. Drikke til maten er ikke inkludert

Dag 1: Røisheim Hotel

 

Denne kortferien starter i Lom på Røisheim Hotell som har sørget for hvile og god mat til "ferdanes folk" gjennom flere hundre år. Stedet ble utnevnt som skysstasjon i 1858 og mye av atmosfæren fra den tid er bevart i et sjarmerende tun av gamle bygninger. De eldste bygningene som benyttes som hotellrom i dag, er over 400 år gamle. Stedet har lang tradisjon i å ta vare på kresne og eventyrlystne fjellturister – enten de ønsker seg til toppen av tindene i Jotunheimen eller søker den gamle og vernede skysstasjonens atmosfære og berømte, gode mat.

 

Den berømte gode maten får du også smake senere samme kveld når hotellet serverer en 4-retters middag inspirert av lokale råvarer og tradisjoner. Klokken 19.30 "ringer" vertskapet inn til middag i de trivelige stuene.

 

Fra Røisheim er det gode turmuligheter. Her kan du velge mellom toppturer i Jotunheimen eller turer i flott fjellskog med utgangspunkt direkte fra tunet. Du kan også leie sykkel i Lom og utforske nærområdet fra sykkelsetet. Lom nasjonalparklandsby er kjent som et kulturhistorisk senter i Norge. Her kan du vandre på kulturstier, besøke Lom stavkirke fra 1150-tallet - som en av de største av sitt slag - eller gå tilbake i tid på Norsk fjellsenter. Se flere aktiviteter i Lom og Jotunheimen her


 

Dag 2: Nasjonal Turistveg Sognefjellet

Neste dag fortsetter bilturen over Sognefjellet og ned til Sognefjorden, en unik perle. Den nasjonale turistvegen fra kulturlandskapet i Lom over høyeste fjellovergangen i Norge til innerst i Sognefjorden gir en uforglemmelig opplevelse. Vegen stiger sakte opp gjennom dalen, når sitt høydepunkt på 1434 meter over havet, og blir Nord-Europas høyeste fjellovergang. På vei ned mot Sognefjorden åpenbarer fjellheimen seg fra sin villeste side, og vegen følger den vakre fjorden langs Gaupne. Et spektakulært sykkelløp med anbefalt start i Lom gir syklister en utfordrende stigning og bratt utforkjøring ned til Fortun. Strekningen langs Lustrafjorden er også skiltet

 

Hotellene du kan oppleve her er;

 

Walaker Hotel

Hotellet, som har gått i arv fra generasjon til generasjon, er et sjarmerende familiehotell og en attraksjon i seg selv, midt i verdens beste reisemål - i følge verdenskjente National Geographic. Oppholdet på Walaker Hotell blir et minne for livet. Her nyter man fred og ro i kombinasjon med god mat og et tilstedeværende og nært vertskap.

 

Den stemningsfulle hagen utgjør en viktig del av miljøet på Walaker. Oppover veggene klatrer "Svartgallebær" og i hagen står syriner og frukttrær i full blomst. Omkranset av mektige fjell og med utsikt til sagnomsuste Sognefjorden, er det her du skal finne roen. Sett deg ned med noe godt i glasset og nyt! Om kvelden serveres en god 4-retters meny klokken 19.30.

Skjolden Hotel

Det er som å våkne opp til et maleri når man ser ut av vinduet om morgenen. Fjellene speiler seg i den blanke fjorden. En fullkommen opplevelse av stillhet og ro. Pust inn den friske luften og start gjerne dagen med ett forfriskende bad i fjorden. Den flotte hagen strekker seg helt ned til fjordkanten.

 

Det hele startet som en skysstasjon for handelsreisende i 1908. I dag tilbyr hotellet 41 rom med storslått utsikt mot fjord og fjell. Ta deg tid til å nyte det vakre naturlandskapet og stillheten akkuratt slik den kjente filosofen Ludwig Wittgenstein og kunstnerene Johannes Flintoe, J.C Dahl, Adolp Tiedemand, Hans Gude, Gerhard og Margrete Munthe gjorde.

 

Som gjest har du tilgang til svømmebasseng med badstue, internett, gratis parkering og lademuligheter for el-bil. La deg begeistre av hotellets eget mikrobrygg og et gjennomført matkonsept med lokale og kortreiste varer fra Skjolden og Luster. Et engasjert vertskap med sitt muntre og bevisste mannskap gjør ditt opphold til en uforglemmelig opplevelse.

 


 

Dag 3: På vei til nye eventyr

Solvorn og Sognefjorden har mye å by på. Rett over fjorden finner du blant annet Urnes Stavkirke, verdens eldste i sitt slag. Stavkirken kom på UNESCOs verdensarvliste i 1979.

 

Har du ikke egen bil? Husk at du ved å overnatte på et historisk hotell får gode priser på leiebil hos AVIS.

Bestill leiebil her (rabatt blir automatisk trukket fra).