Nasjonal turistveg Hardanger

Fra 4895 NOK

per person

Book now

Tre dagers bilferie med overnatting og middag inkludert.

Hardanger er som et eneste stort postkort, og nesten hvor du enn snur deg ser du rett inn i en buldrende foss eller blomstrende frukttrær. Alt det vakre du har hørt om Hardanger er sant! 

 

Inkludert i pakken er:

  • En natt på Hotel Ullensvang
  • En natt på Utne Hotell ELLER Brakanes Hotel
  • Middag og frokost. Drikke til middag er ikke inkludert.

 

Sett deg i bilen og opplev vakker norsk natur og arkitektur! Veiene i Hardanger har sin egen fart, og du må tilpasse deg det naturlige tempoet. Her ligger veien på hyller i bratte dalsider, eller går bokstavelig talt gjennom eplehagene, og det er kanskje denne nærheten som er det spesielle på strekningen.

 

Vår pakke starter i Lofthus og kommer du østfra får du også oppleve Nasjonal turistveg Hardangervidda. Sørg da for å stoppe etter Hardangervidda ved den kjente Vøringsfossen og gå den spektakulære nye trappebroen over juvet. Når du nærmer deg Lofthus får du også et fantastisk skue over Hardangerbroen som med sin lengde på 1380 meter er en av verdens lengste hengebroer og den lengste i Norge.

Dag 1: Magiske Hardanger

Ved ankomst Lofthus sjekker du inn på historiske Hotel Ullensvang, midt i hjertet av Hardanger, kun 115 km fra Bergen, 40 km fra Voss eller 129 km fra Geilo. Hotellet hadde sin spede begynnelse i 1846 og huser i dag fasiliteter som flotte Ullensvang Bad, egen tennishall og en restaurant med mat tuftet på fantastiske lokale råvarer. Om kvelden nyter du en god 3-retters middag før du sover godt i et av hotellets flotte rom. Middag serveres mellom kl. 19-21.


 

Day 2: Experiencing the route

Etter en god frokost neste dag er tiden inne for å oppleve Nasjonal turistveg Hardanger, som blant annet involverer fergen* fra Kinsarvik til tradisjonsrike Utne, hjem til historiske Utne Hotel, et levende testament for regionens rike historie ved Hardangerfjorden . Dette er stedet for god mat, god vin og godt samvær - et pustehull i hverdagen.

 

Fra Utne går turistvegen videre til Jondal hvor vi anbefaler et stopp på rasteplassen på Hereiane. Dette er et svabergområde som strekker seg fra Hardangerfjordens sjøkant og til fjells, mer enn 400 meter over havnivået. Deretter kan dere ta ferge fra Jondal til Tørvikbygd og fortsette kjøreturen mot Norheimsund og Bergen eller kjøre mot Kvanndal og Granvin. Rasteplassen i Steinstøberget på vegen til Kvanndal ligger idyllisk til med utsikt over Hardangerfjorden og Folgefonna.

 

Fra Granvin anbefaler vi avstikkeren opp til Skjervsfossen, hvor det er tilrettelagt et nettverk av stier, trapper, utsiktspunkt, hvileplasser, rast og et iøynefallende toalettbygg. Drar dere mot Bergen anbefaler vi et stopp ved Steindalsfossen. Her kan du gå på baksiden av fossen uten å bli våt. Fossen er på sitt største og flotteste i mai-juni under snøsmeltingen.

 

Ved enden av turistvegen går veien naturlig videre til naturskjønne Ulvik og Brakanes Hotel, som har ønsket gjester velkommen i over 150 år.

Utne Hotel - Å føle 300 års historie i veggene

Utne Hotel er et snart 300 år gammelt levende, intimt og autentisk hotell, med kontinuerlig drift siden 1722. Hotellet byr på unik atmosfære med vakker beliggenhet ved Hardangerfjorden.

Peder Larsson Børsem fikk i 1722 gjestgiverløyve på Utne. Siden den gang har reisende fått både mat og husly på Utne Hotel. Som et av de eldste hotellene i Norge har hotellet i flere hundre år bydd på både tradisjon, godt vertskap og fokus på gjestene. 

På Utne Hotel er det ingen forstyrrende elementer som tv, bar, spa eller treningssenter. Her står avkobling i fokus, langt fra byens stress og mas. Hotellet er et utmerket utgangspunkt for aktiviteter i vakre Hardanger, enten du vil leie en el-sykkel og oppleve nasjonal turistveg til Herand, eller ta den tøffe men fantastiske turen til fjellformasjonen Trolltunga. Både Hardanger Folkemuseum og Agatunet er også destinasjoner som er vel verdt et besøk.

Hotellets unike atmosfære har blitt bevart på gjennom snart 300 års drift. Hotellet er fredet av Riksantikvaren, og er møysommelig vedlikeholdt og renovert gjennom årene. Dette er stedet for god mat, god vin og godt samvær - et pustehull i hverdagen.

Brakanes Hotel - Mer enn bare et sted å overnatte

 

Innerst i Hardangerfjorden, en ti minutters kjøretur fra Hardangerbroen, ligger den vesle bygda Ulvik. En frodig bygd med velstelt kulturlandskap som strekker seg fra dypblå fjord til snødekte høyfjellstopper. Her finner du ro.

Brakanes Hotel har funnet sin plass som et av Hardanger sine fremste turist- og konferansehotell, og er et kjent og kjært reisemål både for norske og utenlandske gjester.

Hotellet har 143 rom fordelt på fem etasjer, derav 90 oppussede rom som vender mot fjorden. Her kan du sitte og dingle med beina på balkongen, mens du hviler øynene på en speilblank fjord og en stor og velstelt hage. Ta et bad fra bryggekanten eller hvil i skyggen under det gamle epletreet av sorten Bramley Seedling.

Kjøkkenet på Brakanes er kortreist og sesongbasert. Noen av råvarene har ikke engang reist, men blitt trillet ned fra gårdene som produserer alt fra moreller, grønnsaker, epler, lammekjøtt og spekemat. Det ryktes at det også er et lokalt ysteri i emning!