Nasjonal Turistveg Gaularfjellet

Fra 5056 NOK

per person

Book now

Gaularfjellet er en godt bevart hemmelighet for de fleste, men for alle som har oppdaget denne vegen, står den fram som noe helt spesielt.

Denne bilferien tar deg langs flotte naturopplevelser fra Balestrand til Sunnmøre. Det er enkle og funksjonelle punkt langs heile vegen som gjør det mulig å stoppe, strekke på beina eller bare nyte detaljene eller utsikten. En tur full av unike opplevelser, kombinert med gode opphold på historisk hotell!

Denne bilferien tar deg langs flotte naturopplevelser fra Balestrand til Sunnmøre. Det er enkle og funksjonelle punkt langs heile vegen som gjør det mulig å stoppe, strekke på beina eller bare nyte detaljene eller utsikten. En tur full av unike opplevelser, kombinert med gode opphold på historisk hotell!

 

Inkludert i denne pakken er:

  • 2 overnattinger på historiske hotell
  • 2 frokoster
  • 2 middager
  • Cider og frukthilsen på rommet på Kviknes Hotel

Dag 1: Ankomst Balestrand og innsjekk på Kviknes Hotel

 

Bilferien starter i vakre Balestrand, idyllisk plassert i hjertet av Sognefjorden. Her sjekker du inn på majestetiske Kviknes Hotel.

Familien Kvikne har vært vertskap siden hotellet ble reist i sveitserstil i 1877, og til tross for både ombygginger og utvidelser har hotellet ved fjorden klart å beholde sitt unike særpreg. Kviknes Hotel er i dag et moderne hotell med sjel og atmosfære, og både kunstverk og klenodier samlet gjennom generasjoner bidrar til å gi hotellet sin spesielle stil.

 

Her kan du besøke Norsk Reiselivsmuseum i Balestrand som åpnet i 2016 og spasere bort til Ciderhuset, hvor du om sommeren kan bli med på cidersmaking og handle i gårdsbutikken. Ciderhuset har egen butikk med ca. 20 ulike typer Balholm-cider og fruktjuice.

Balestrand har også et godt, variert og godt merket turløypenett der de aller fleste vil finne et passende alternativ. Noen av stiene er informasjonsløyper der man kan lese om naturen og dyrene som lever i området. Løypene er også godt tilrettelagt med utsiktspunkt, benker og bålplasser. Mange er tilgjengelig fra Balestrand sentrum.

 

Og etter turen? Da hviler du ut i rolige omgivelser på terrassen eller i en av hotellets salonger. Om kvelden hygger du deg med en god middag i den storslåtte spisesalen. Noe godt i glasset vil du helt sikkert også finne, da hotellets vinliste er Sognefjordens største og mest innholdsrike.


 

Dag 2: Nasjonal Turistveg Gaularfjellet og ankomst Øye

 

Etter en god frokost og opplevelser i Balestrand starter du turen mot Gaularfjellet.

 

Kjøreturen går langs fjorden før vegen snirkler seg opp mot det høyeste punktet på fjellet. På rasteplassen ved Utsikten kan du nyte synet av et frodig og vakkert landskap der riksveg 13 slynger seg oppover lia. Vegen følger Gaularvassdraget som er ett av få vassdrag som er vernet, og byr på alt fra ville stryk og fosser til rolige partier hvor vannet flyter stille av sted. En tur over den spenstige brua over Likholefossen gir deg opplevelsen av å være midt i det sprudlende fossesuget. 

 

Se kjørerute her. Kjøreturen tar litt over 4 timer.

 

Kjøreturen avsluttes i Øye ved Norangsfjorden og Sunnmørsalpene, hvor du blir ønsket varmt velkommen til Hotel Union Øye, en reise tilbake i tid. Hotellet har i generasjoner vært et attraktivt reisemål for kongelige, forfattere og elskere. Helt siden åpningen i 1891 har hotellet vært et sted hvor gjester kommer for å nyte stillheten, roen og det gode liv i storslagne omgivelser.

 

Hotellets 30 rom er alle individuelt dekorert og møblert med nøye utvalgte antikviteter. Rommene er også oppkalt etter kjente personer som har bodd på hotellet gjennom tidene; Keiser Wilhelm II, Kong Oscar II, Dronning Maud og Kong Haakon, samt forfatterne Karen Blixen, Knut Hamsun, Sir Arthur Conan Doyle og ikke minst komponisten Edvard Grieg. Hver dag får besøkende mulighet til å se inn på hotellets ledige rom.

 

Spaser en tur i gangene og drøm deg bort i det herskapelige fjordslottet før du får servert en god 3-retters meny i hotellets spisestue. Middag serveres 18.30 og 20.30. Velg det tidspunktet som passer best for dere.

 

Sunnmøre er en av verdens mest attraktive destinasjoner for de som søker naturbaserte opplevelser. På Hotel Union Øye har du Sunnmørsalpene og Hjørundfjorden rett utenfor døren - et område kjent for å være Norges beste blant toppturentusiaster. Hotellet tilbyr kajakker og sykler til sine gjester og ligger nydelig plassert i enden av fjorden og vakre Norangsdalen. Se hotellets aktiviteter her.


 

Dag 3: Utsjekk og nye eventyr

 

Neste morgen, etter en solid frokost, fortsetter du reisen – og uansett hvor turen går herfra, er du omgitt av storslagen natur.

 

 

Nasjonale turistveger