I Edvard Griegs fotspor

Fra 6500 NOK

per person

Bestill nå

3 netter/4 dager. I fotsporene til vår nasjonalromantiske komponist - fra Opus 16 og Troldhaugen i Bergen til Ullensvang og komponisthytten i vakre Hardanger

Edvard Grieg (1843–1907) var norsk musikklivs ledende skikkelse i siste del av 1800-tallet og er Norges mest kjente komponist i utlandet. Denne skreddersydde kortferien gir deg mulighet til å følge i komponistens fotspor. Lær mer om den spennende historien rundt Griegs liv, og nyt gode opphold i Bergen og Hardanger.

 

Inkludert i pakken er:

  • En overnatting på Opus XVI inkl. 3-retters middag og frokost
  • Omvisning/presentasjon i hotellets egen Edvard Grieg-utstilling
  • En overnatting på Hotel Ullensvang inkl. middag og frokost
  • Inngang til Ullensvang Bad
  • Lydguidet tur i Edvard Griegs fotspor på Lofthus-bygda

 

Se kjørerute her.

Dag 1: Sjekk inn på luksuriøse Opus 16

 

La Opus 16 - midt i hjertet av Bergen sentrum - være starten på din lille reise i Edvard Grieg sine fotspor. Som slektninger av Edvard Grieg, ønsker vertskapet på Opus 16 å gi sine gjester en helt enestående opplevelse – en klassisk, men moderne vri på hotellopplevelsen - som gir en et unikt innblikk i komponistens bemerkelsesverdige liv og erfaringer.

 

Ved ankomst avtaler du tid for en kort omvisning/presentasjon i hotellets egen Edvard Grieg-utstilling som er bygget på Griegs Opus 16. Gjennomføres primært av Alexander Grieg eller annen ansatt på hotellet. En musikalsk aperitiff inntas så i «Opus 16-stolen» - sammen med et glass musserende. Sett deg vel til rette i ørelappstolen i lobbyen hvor du får på deg et par øretelefoner av god kvalitet for å lytte til Edvard Grieg sin A-moll konsert, Opus 16. Deretter venter en smakfull 3-retters middag i hotellets restaurant. Avtal gjerne tidspunkt for middagen tidligere på dagen.


 

Dag 2: En historisk smak av Bergen

Etter en god natts søvn og en nydelig à la carte frokost neste dag står du fritt til å utforske den vakre Vestlandsbyen. Med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, Fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter.  

 

Middagen denne kvelden inntas på Bryggen Tracteursted som ligger i Bryggestredet, innerst på Bryggen i Bergen. Stedet fra 1708 er gjenåpnet med respekt for de historiske omgivelsene og ligger kun en 5 minutters spasertur fra Zachariasbryggen. Her blir det servert en 5-retters Bergensmeny - hvor rettene endres gjennom året basert på sesongens råvarer og tilgjengelighet. Bord er reservert til kl. 19.00. Ønsker du å endre tidspunkt, ta kontakt med Bryggen Tracteursted direkte.


 

Dag 3: Fra byliv til rolige fjorder

Neste morgen nytes en deilig à la carte-frokost før du legger ut på en hyggelig byvandring i Bergen sentrum.

 

Troldhaugen - hjemmet til Edvard og Nina Grieg

Et «must» i fotsporene til Edvard Grieg, er et besøk på Troldhaugen. Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet Grieg bodde her de siste 22 somrene av Edvards liv. Stedet er i dag fylt av interessante minner om Grieg og har siden 1928, da området ble åpnet som museum, vært et valfartssted for Griegelskere fra alle kanter av verden.

MERK: Inngangbillett er IKKE inkl. i pakken, og du kan kjøpe inngangsbillett til Troldhaugen her. Vi anbefaler også en lunsjkonsert i Norges vakreste kammermusikksal, Troldsalen. Se konsertkalender og bestill billetter til lunsjkonsert på forhånd her.

Etter et hyggelig besøk på Troldhaugen går turen videre til Lofthus i Hardanger, og til Hotel Ullensvang – hvor Edvard Grieg tilbrakte mye tid og fikk mye inspirasjon. Hans originale skrivehytte står den dag i dag i hotellhagen. På hotellet finner du fasiliteter som flotte Ullensvang bad, egen tennishall og en restaurant med mat tuftet på fantastiske lokale råvarer. Om kvelden inntar du en smakfull middag i restauranten, med spektakulær utsikt både mot Folgefonna og Hardangerfjorden. 

 

Etter en forfriskende morgendukkert i bassenget dagen etter – for de ekstra vågale lokker fjorden til å ta et bad i badebukta – venter en deilig frokost. Før avreisen tar vi deg med på en lydguidet rundtur i Lofthus-bygda i Edvard Griegs fotspor. Via Voice of Norway-appen (som du laster ned på din mobil) får du gleden av å høre 4. generasjon tidligere hotelleier Edmund Harris Utne fortelle historier om Edvard Grieg’s tid i Hardanger. Turen tar 60 – 90 minutter.