Historisk båtopplevelse på Telemarkskanalen

Fra 8350 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. Tre dagers tur med overnatting, måltider og cruise på Telemarkskanalen

Velkommen til en ekte historisk reise med en kombinasjon av et eventyropphold på Dalen Hotel i herskapelig stil og kanalcruise på Telemarkskanalen med et av de klassiske kanalskipene MS Henrik Ibsen eller MS Victoria. Se en liten smakebit her!

 

Inkludert i denne pakken er:

  • Cruise på Telemarkskanalen: Lunde - Dalen tur/retur
  • Lunsj om bord i båten (kun ankomstdag) 
  • 2 overnattinger i historisk dobbeltrom på Dalen Hotel
  • 1 à la carte frokost på Dalen og 1 frokost ombord på båten returdagen
  • Dag 1: Aperitiff og en 3-retters meny (drikke til maten er ikke inkludert)
  • Dag 2: En 3-retters meny og kaffe i peisestuen (drikke til maten er ikke inkludert)
Pause video
Youtube video image

Dag 1: Telemarkskanalen fra Lunde til Dalen

 

Denne kortferien starter med en vakker reise på Telemarkskanalen fra Lunde til Dalen. Det er egne parkeringsplasser på Lunde hvor dere parkerer før dere går om bord i båten.

 

Avreise er kl. 13:00 fra Lunde med ankomst Dalen 17:40 (søndag, mandag, onsdag og fredag) eller 18:35 (tirsdag, torsdag og lørdag).

 

Underveis på MS Henrik Ibsen blir det servert en 2-retters lunsj inkludert en kopp kaffe om bord. Fra kaien er det en ca. 10 minutters spasertur til Dalen Hotel - bedre kjent som «eventyrhotellet» fra 1894. I overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser ligger hotellet pent plassert på toppen av Telemarkskanalen. Området rundt er preget av vakker natur og historie. En 37 mål stor park åpner for utsyn mot øst, mot innlandsfjorden Bandak. Fjellsidene reiser seg stupbratt i nord, sør og vest.

 

Om kvelden serveres aperitiff i peisestuen før en god 3-retters middag i hotellets restaurant. Restauranten er inspirert av Telemark som region med spennende råvarer og tradisjonsrike oppskrifter. Klokkeslett for middag avtales direkte med hotellet.


 

Dag 2: Opplev Dalen

 

Neste dag etter frokost på hotellet har du god tid til å utforske området rundt hotellet. Vi foreslår et besøk på Vest-Telemark museum og Rui-plassen. Denne turen tar man eventuelt på egen hånd, og billett og guide er ikke inkludert. Man kan vandre eller ta buss.

 

Tilbake på hotellet anbefales "Afternoon tea" med hjemmelagede kaker i hotellets vakre hage. Dette er ikke inkludert i pakken og kan bestilles på hotellet. Om kvelden serveres en smakfull 3-retters middag i hotellets restaurant. Etter maten serveres kaffe foran peisen til klassiske toner fra hotellets pianist og klokken 22:00 fortelles historien om hotellet.


 

Dag 3: Utsjekk og avreise 

 

På avreisedagen sjekker dere ut av hotellet, og går om bord på MS Henrik Ibsen eller MS Victoria som tar dere fra Dalen Hotel til Lunde.

 

• MS Henrik Ibsen seiler fra Dalen Brygge mandager, tirsdager, torsdager og lørdager kl. 8.50

• MS Victoria seiler fra Dalen Brygge retning Lunde via Kviteseid onsdager, fredager og søndager kl. 8.00

 

Denne morgenen blir frokosten servert ombord i båten. Å nyte en deilig frokost mens du ser livet rundt Telemarkskanalen våkne er en opplevelse du sent vil glemme!