Discovery Route

Fra 6790 NOK

per person

Bestill nå

3 netter/4 dager. En 4-dagers historisk bilferie gjennom Fjord-Norge!

Vi har børstet støvet av den historiske turistruten Discovery Route (rv. 13) gjennom Fjord-Norge, fra Stavanger til Bergen. Ruten har eksistert siden 1880-tallet, da turister kom med hest og kjerre for å oppleve den storslagne naturen med fjell, isbreer, krystallklare elver, brusende fosser og rene fjorder. I dag danner naturen utgangspunktet for et unikt og variert tilbud av utendørsaktiviteter og opplevelser. Langs Discovery Route finner du klassiske fotturer, berømte fosser og noen av de mest populære turistattraksjonene i Norge: Preikestolen og Trolltunga. Underveis kan du bo på historiske hoteller.

 

Inkludert i denne pakken er:

  • 1 overnatting på Kronen Gaard Hotell eller GamlaVærket inkludert middag og frokost.
  • 1 overnatting på Energihotellet inkludert middag og frokost.
  • 1 overnatting på Fleischer's Hotel inkludert middag og frokost. 

Dag 1: Historiske Sandnes

Denne unike opplevelsen begynner i Sandnes, den lille og stille byen, like sør for Stavanger. Lunt plassert mellom maleriske fjorder og rullende åser, er Sandnes en oase av ro som ubesværet blander moderne innovasjon med dyp takknemlighet for sin rike historie. Vandre gjennom sjarmerende brosteinsbelagte gater fylt med livlige butikker, koselige kafeer og lokale kunstgallerier, der følelsen av fellesskap er like påtagelig som de fantastiske landskapene som omgir det. Enten du slentrer langs rolige strender, utforsker fengslende museer eller begir deg ut på utendørs eventyr i den nærliggende villmarken, inviterer Sandnes deg til å nyte livets enkle gleder i en fortryllende norsk kulisse. Oppdag det hjertevarmende samholdet i et tettvevd lokalsamfunn og den fortryllende skjønnheten i naturen, alt innenfor omfavnet til denne skjulte skatten kjent som Sandnes.

Den første natten bor du på Kronen Gaard Hotell eller GamlaVærket - begge sjarmerende små hotell der du blir ønsket varmt velkommen av et dedikert vertskap som står klare til å gjøre oppholdet ditt uforglemmelig. Kronen Gaard Hotell inviterer deg til avslappet luksus i rolige og elegante omgivelser like utenfor sentrumskjernen. Dersom du sjekker inn på GamlaVærket vil du trå inn i et levende stykke historie der hotellet er sømløst integrert i brosteinsgatene av historiske Sandnes. Uavhengig av hva du velger kan vi love deg et opphold fylt av komfort og karakter.

Begge hotellene er kjent for sitt utsøkte kjøkken, som du får oppleve når middagen serveres på kvelden. Hver bit forteller historien om lokale råvarer og kulinarisk ekspertise, enkelt og greit en reise gjennom norske smaker.  

 

Both hotels are known for their fine cuisine, which you will experience when a tasteful dinner is served in the evening. Each bite tells a story of locally sourced ingredients and culinary expertise, offering a delectable journey through Norwegian flavors. Savor the symphony of tastes that highlight the region's bountiful harvest, prepared with a modern twist that reflects the innovative spirit of Sandnes.

Dag 2: Fra Sandnes til Suldal

Neste dag nyter du en god frokost, og tar deg tid til å utforske nærområdet før avreise.

 

Vi foreslår følgende aktiviteter på vei til Suldal:

Outdoorlife Norway tilbyr guidede turer til Preikestolen og Kjerag området og Fjord Events gir dere gøyale RIB opplevelser. Et annet alternativ er å kjøre rett til Mo Laksegard i Sand, som ligger ved den verdenskjente lakseelven Sulldalslågen. Der kan dere prøve dere på laksesafari og laksefiske, dette er også det perfekte stedet for lunsj. Kjøretid Sandnes-Sand er ca. 3 timer. Se kjørerute her.

 

5 minutter å kjøre fra Mo Laksegard ligger Høse bru som er et av stoppestedene på Nasjonal Turistveg Ryfylke. Denne er kåret til den beste broen i en designkåring hos det amerikanske reiselivsmagasinet Travel + Leisure. Ryfylkemuseet ligger like i nærheten og er også absolutt verdt et besøk. Fra Sand til Energihotellet tar det i underkant av 1 time å kjøre.

Neste stopp på reisen er Energihotellet i Suldal, et familiedrevet design hotell på Nesflaten. Hotellet ble designet på 60-tallet av den kjente arkitekten Geir Grung og ble bygget i forbindelse med Norsk Hydro sitt kraftverk. Lokal mat står i fokus og middagen dere nå får servert vil gjenspeile dette.

Dag 3: Tilbake på veien

Etter en god frokost på Energihotellet neste dag fortsetter bilferien mot Røldal, Odda og Lofthus. Røldal stavkirke fra 1200-tallet er forsatt i vanlig bruk og er den viktigste turistattraksjonen i bygden. Låtefoss er en attraksjon i Hardanger. Tett inntil veien gjennom den trange Oddadalen, styrter Låtefossen med sine to løp 165 m nedover fjellsiden. Kjøretid Energihotellet - Låtefoss er ca. 1 time. Se kjørerute her.    

 

I Odda ligger Norsk Vasskraft og Industristadmuseum. Den vakre kraftstasjonen ligger nede ved fjorden og er et monument over vannkrafteventyret som startet i 1906. Vi anbefaler en omvisning her - og gjerne en kopp kaffe også. I dette området ligger også Trolltunga, en av de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge. Trolltunga Active arrangerer guidede turer. Vi anbefaler også et stopp i Lofthus, Norges største fruktgård. Her finner du historiske Hotel Ullensvang som er et fint sted for et lunsjstopp.

 

Etter noen hyggelige timer i Hardanger, kjører du videre mot Voss. Hardangerbrua er et vakkert skue underveis. Broen er 1380 meter lang og er den lengste hengebroen i Norge og den åttende lengste i verden. Mellom Granvin og Voss finner du Skjervsfossen. Skjervsfossen er en av to fosser tett i tett med et fall på 150 meter. Skjervsfossen byr på et varsomt tilrettelagt nettverk av stier, trapper, utsiktspunkt og rasteplasser. Kjøretid fra Lofthus - Voss er ca. 1 time.

 

Siste stopp er Voss, bygden for sterke opplevelser - hele året. Her ligger ærverdige Fleischer's Hotel vakkert til med utsikt over Vangsvatnet. Hotellet har røtter tilbake til 1864 og drives nå av 5. generasjon Fleischer. Her nyter du en smakfull middag om kvelden i historiske omgivelser. Om du ønsker litt action på Voss før avreise er Voss Active det rette for deg. Voss Folkemuseum inviterer til spenning i et litt roligere tempo.

 

Nyt en god frokost før utsjekk. Fra Voss kjører dere til Bergen og velger om dere vil ta en ekstra overnatting her. Vi anbefaler da en overnatting på historiske Opus XVI, midt i hjertet av Bergen. Bergen Base Camp tilbyr ulike aktiviteter i sentrum, på Fløyen og Ulriken om dere vil sette av en dag i den vakre byen mellom de 7 fjell. Eller kanskje frister det med fjordcruise til Mostraumen?

 

God historisk reise!