Bygg din egen sidersafari

Ønsker du å sette sammen din egen sidersafari? Her kan du enkelt finne alle gårdene og båtavganger slik at du enkelt kan bygge din perfekte dagstur!

Siderbåten - et unikt fjordcruise i Hardanger

 

Stig ombord i Aurora of The Fjords og kryss majestetiske Hardangerfjorden - en av verdens lengste fjorder!

 

Opplev gjerne turen som et rent fjordcruise, eller gå i land og besøk lokale sidergårder langs ruten.

Omgivelsene rundt Hardangerfjorden er noe for seg selv, og vi kan garantere at historiene som omgir fjorden her vil finne veien rett inn i hjertet ditt.

 

Bestill her

 

Frukt- og siderruta i Ulvik

 

Den eneste frukt- og siderruta i Norge finner du i vakre Ulvik i Hardanger. Tre gårder – mange unike opplevelser fra gård til gård.

 

Frukt og siderruta er et samarbeid mellom de tre gårdene Hardanger Saft og Siderfabrikk, Syse Gard og Ulvik Frukt & Cideri der alt er innenfor gangavstand. Her kan du vandre gjennom frukthager fra sentrum og fjorden i Ulvik, og opp til gårdene. Alle har åpent gårdsutsalg 6 dager i uken med salgsløyve for sider, og servering av siderfjøl i åpningstiden.

 

Hver dag har minst en av gårdene omvisning med sidersmaking på gården. Klikk her for å bestille.

Aakre Gard

Arita og Gjermund Åkre driv Åkre gard med fruktdyrking i bratt terreng. Dei står bak prisvinnende sider og innovative fruktdestillat. Fleire av produkta får du servert i anerkjente Michelin-restauranter i Norge og utlandet.

 

Sider- og destillatsmakinga startar kl. 13.55 og 15.15 med oppmøte på garden. Dersom du kjem med båt til Nå, følg skiltinga opp til garden, ca 5 min vandring. Du får smaka 3 sidrar og 1 destillat. Vertskapet fortel historiar og deler sin kunnskap om frukt- og siderproduksjon.

 

Garden Åkre er lokalisert i bratt terreng på vestsida av Sørfjorden i Ullensvang kommune i Hardanger, optimalt plassert for å produsera dei beste epla for ein syrleg, frisk og balansert eplemost og sider. Arita og Gjermund Åkre driv garden.

 

Kvalitet, smaksoppleving, kortreist, økologisk, naturleg og elegant er nokre av nøkkelorda når produkta vert til, og me håpar og trur det kjennest att på smaken.

Aga Cider Tour

 

Nyt en kombinasjon av sidersmaking, guding, lunsj og et besøk til Norges eldste klyngetun.

 

I det best tenkelige klima for fruktdyrking blir epletrærne her dullet og stelt fint med hele året. Eplene blir varsomt plukket og fraktet til gården. Her får de seg en vask før de blir revet i fillet og most så jusen spruter. Disse edle dråpene blir tatt vare på, og med litt tid, magi og hardt arbeid blir sideren til.

 

Her får du smake 4 typer sider, to av dem i kombinasjon med hjemmelaget lunsj servert på Aga Sideri. Lær om frukt- og siderproduksjon mens du nyter flotte omgivelser på Aga. Etter smakingen går turen til Agatunet for omvisning. Agatunet er et unikt kulturminne, et autentisk og fredet klyngetun som ligger vakkert til mellom fjord, fjell og frukttrær. Her står husene og fortellingene tett.

 

Bestill her

Store Naa Siderkompani

 

Store Naa byr på en variert portefølje av siderprodukt som klassisk sider, sider med tilsatte bær og suder brygget med den gamle tradisjonsrike gjærtypen, Kveik.

 

Opplev sidersmaking av 3 typer sider i kombinasjon med en vandring i kulturlandskap og introduksjon til lokalhistorie, frukttyper og eplesorter. I fruktsesongen kan du smake frukt rett fra treet.

 

Bestill her

Alde Sider

 

Alde er et gammelt navn for eple i Hardanger, og Olav Bleie driver nå Alde Sider og familiegården der eplet har vært dyrket siden frukten først kom til fjorden.

 

Når dagene blir korte og fjellsiden får et gult skjær er eplene klare for høsting. På Bleie Gard produserer de eplesorter som er perfekte for siderproduksjon. Eplene blir plukket forsiktig ned når de er søte nok og presset til eplemost, før de blir fylt på ståltanker sammen med en tanke sukker og gjær. Når gjæringen er i gang blir temperaturen senket, og Olav venter spent i noen måneder slik at sideren får utvikle seg sakte mens den beholder den friske eplearomaen. Når sidertankene er utgjæret blir venner og naboer samlet for å smake seg frem til en blanding som er balansert mellom syre og sødme, fruktighet og frisk ange. Produktene blir så tilsatt litt kullsyre og deretter tappet på flasker og fat.

 

Bestill her

Opedal sidertur - Sidersmaking i fruktdyrkingens vugge

 

Frukteventyret startet her i Opedal på Lofthus med Cisterciensarmunker allerede på 1200-talet. Opedal er i dag det mest intense og sentrale fruktarealet i Norge, med en unik historie. Gårdene her er veldrevne og produsere plommer, moreller, pærer og eple.  Det unike med sideren i Hardanger er at den er laget av håndplukkede kvalitetseple som har hatt de beste betingelsene for å utvikle en unik smak. Disse eplene finner du her i Opedal. Velkommen!

 

Bestill her