Sidersafari fra Hotel Ullensvang til Aga Sideri

Fra 5629 NOK

per person

Book now

Utforsk hva nasjonalromantiske Hardanger kan by sansene! Bo to netter på Hotel Ullensvang kombinert med sidersmaking på Aga Sideri, guidet tur på Agatunet og fjordcruise i fantastiske omgivelser.

«Sider frå Hardanger» har en beskyttet geografisk betegnelse på lik linje med Calvados eller Champagne i Frankrike. Den unike Hardangersideren har de siste år blitt et prisvinnende kvalitetsprodukt av høy klasse.

 

Prisen inkluderer:

  • 2 overnattinger på Hotel Ullensvang inkludert frokost
  • Gratis tilgang til Ullensvang Bad
  • Middag begge dager
  • Fjordcruise med Siderbåt (Lofthus – Aga tur/retur)
  • Sidersmaking hos den prisvinnende produsenten Aga Sideri (dag 2)
  • Omvisning og lunsj på Agatunet (dag 2)

 

Merk at totalpris kan variere i høysesong og helger.

 

Dag 1: Innsjekking på Hotel Ullensvang

 

Sidereventyret begynner med innsjekking på historiske Hotel Ullensvang, midt i hjertet av Hardanger. Hotel Ullensvang hadde sin spede begynnelse i 1846. I dag har hotellet fasiliteter som flotte Ullensvang bad, egen tennishall og en restaurant med mat tuftet på fantastiske lokale råvarer. Med sin lokasjon midt i Hardanger er hotellet det perfekte stedet for å oppleve regionen. Omkranset av den slående Hardangernaturen er du sikret en fantastisk utsikt over Hardangers særegne natur, uansett hvilket hotellrom du velger.

 

God norsk og hjemmelaget tradisjonsmat er i fokus på Hotel Ullensvang. Om kvelden nyter du en deilig middag før du sover godt i et av hotellets flotte rom, og lader opp til eventyret som venter dagen etter.


 

Dag 2: Sidersafari til Aga Sideri og Agatunet

 

Etter en god frokost spasererdu fra hotellet og ned til kaien på Lofthus, hvor turen går videre fra Lofthus over til historiske Aga kl 11:15. Her blir det sidersmaking hos den prisvinnende produsenten Aga Sideri. Har du prøvd smakskombinasjonen ost og sider? Hvis ikke, så kan du glede deg!

 

Etterpå får du oppleve Norges eldste klyngetun, Agatunet, hvor omvisning og innføring til dette historiske tunet vil bli gitt. Agatunet har blant annet fostret opp Brita Utne, første generasjon vertskap på Hotel Ullensvang. En tradisjonsrik lunsj på tunet nytes, før retur til Lofthus med båt kl. 14:10.

 

Når du kommer tilbake, kan du fordøye inntrykkene ved å nyte det majestetiske landskapet fra hotellets fjordhage. Visste du at komponisten Edvard Grieg var stamgjest, og at den lille komponisthytten hans står fortsatt i hotellhagen? Du kan også kose deg i Ullensvang Bad, med oppvarmet inne- og utendørs basseng, fossefall, "vannsofaboblemassasje", samt panoramasauna med fantastisk utsikt over fjord og fonn.

 

Under middagen kan du utvide siderkunnskapene dine ved å smake dråper fra en annen av de 19 produsentene som finnes her i Hardanger.


 

Dag 3: Utsjekk og nye eventyr

 

Etter en god natts søvn avsluttes denne turen med en smakfull frokost før utsjekk. 

 

Bli gjerne flere netter og opplev mer av Hardanger. Her kan du blant annet gå Dronningsstien, en av H.M Dronning Sonja sine favoritturer, eller besøke utsiktspunktet og den nye gangbroen ved Vøringsfossen. Se alle aktiviteter her.