Aga Cider Tour med historisk overnatting

Fra 5629 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. Utforsk hva nasjonalromantiske Hardanger kan by sansene! Bo to netter på historiske hotell kombinert med sidersmaking på Aga Sideri, guidet tur på Agatunet og fjordcruise i fantastiske omgivelser.

«Sider frå Hardanger» har en beskyttet geografisk betegnelse på lik linje med Calvados eller Champagne i Frankrike. Den unike Hardangersideren har de siste år blitt et prisvinnende kvalitetsprodukt av høy klasse.

 

Prisen inkluderer:

  • 2 overnattinger på enten Utne Hotel eller Hotel Ullensvang inkludert frokost
  • Middag begge dager
  • Fjordcruise med Siderbåt
  • Sidersmaking hos den prisvinnende produsenten Aga Sideri
  • Omvisning og lunsj på Agatunet

 

Merk at totalpris kan variere i høysesong og helger.

Dag 1: Innsjekk i Hardanger

 

Sidereventyret begynner med innsjekking på et av våre historiske hotell i Hardanger. I det du sjekker inn kan du kjenne skuldrene senke seg, puste ut og la de naturskjønne og historiske omgivelsene ta deg med storm.

 

Hotellene du kan oppleve i denne pakken er:

 

Utne Hotel

Utne Hotel er et snart 300 år gammelt levende, intimt og autentisk hotell, med kontinuerlig drift siden 1722. Hotellet byr på unik atmosfære med vakker beliggenhet ved Hardangerfjorden. Å bo på Utne Hotel er som å komme hjem til bestemor med sine florlette blondegardiner og knirkende gulv og senger. Alle hotellets 17 rom er unike med historiske trekk, møbler og stilarter. Dette er stedet for god mat, god vin og godt samvær - et pustehull i hverdagen.

 

Selve sidersafarien starter med en spennende sidersmaking på hotellet klokken 18:00. Her får du innføring i de ulike stilene og bruksområdene til sideren. La deg overraske over utvalget og kvaliteten.

 

Etter sidersmakingen venter en god og lokal 5-retters middag i hotellets sjarmerende spisesal. Middag serveres fra kl. 20.00. God og mett nyter du en deilig natts søvn på et av hotellets historiske rom.

Hotel Ullensvang

Hotel Ullensvang, midt i hjertet av Hardanger. Hotel Ullensvang hadde sin spede begynnelse i 1846. I dag har hotellet fasiliteter som flotte Ullensvang bad, egen tennishall og en restaurant med mat tuftet på fantastiske lokale råvarer. Med sin lokasjon midt i Hardanger er hotellet det perfekte stedet for å oppleve regionen. Omkranset av den slående Hardangernaturen er du sikret en fantastisk utsikt over Hardangers særegne natur, uansett hvilket hotellrom du velger.

 

God norsk og hjemmelaget tradisjonsmat er i fokus på Hotel Ullensvang. Om kvelden nyter du en deilig middag før du sover godt i et av hotellets flotte rom, og lader opp til eventyret som venter dagen etter.

 


 

Dag 2: Sidersafari til Aga Sideri og Agatunet

 

Etter en god frokost spasererdu fra hotellet og ned til kaien på Lofthus, hvor turen går videre fra Lofthus over til historiske Aga kl 11:15. Her blir det sidersmaking hos den prisvinnende produsenten Aga Sideri. Har du prøvd smakskombinasjonen ost og sider? Hvis ikke, så kan du glede deg!

 

Etterpå får du oppleve Norges eldste klyngetun, Agatunet, hvor omvisning og innføring til dette historiske tunet vil bli gitt. Agatunet har blant annet fostret opp Brita Utne, første generasjon vertskap på Hotel Ullensvang. En tradisjonsrik lunsj på tunet nytes, før retur til Lofthus med båt kl. 14:10.

 

Under middagen denne kvelden kan du utvide siderkunnskapene dine ved å smake dråper fra en annen av de 19 produsentene som finnes her i Hardanger.


 

Dag 3: Utsjekk og nye eventyr

 

Etter en god natts søvn avsluttes denne turen med en smakfull frokost før utsjekk. 

 

Bli gjerne flere netter og opplev mer av Hardanger. Her kan du blant annet gå Dronningsstien, en av H.M Dronning Sonja sine favoritturer, eller besøke utsiktspunktet og den nye gangbroen ved Vøringsfossen. Se alle aktiviteter her.