Sideropphold på Utne Hotel med Aga Cider Tour

Fra 7500 NOK

per pers

Bestill nå

2 netter/3 dager. Bli med på sidersafari og smak på "Norges champagne"!

En 300 år gammel skatt, majestetiske fjell, en prisvinnende siderprodusent og en verdenskjent fjord - det er ikke rart Hardanger er noe for seg selv!

 

Denne pakken inkluderer:

  • 2 netter på historiske Utne Hotel med frokost
  • En unik middag hver kveld
  • Aga Cider Tour
  • Fjordcruise over Hardangerfjorden

Dag 1: Velkommen til Hardanger og Utne Hotel

 

Utne Hotel er et snart 300 år gammelt levende, intimt og autentisk hotell, med kontinuerlig drift siden 1722. Hotellet byr på unik atmosfære med vakker beliggenhet ved Hardangerfjorden. Å bo på Utne Hotel er som å komme hjem til bestemor med sine florlette blondegardiner og knirkende gulv og senger. Alle hotellets 17 rom er unike med historiske trekk, møbler og stilarter. Dette er stedet for god mat, god vin og godt samvær - et pustehull i hverdagen.

 

Selve sidersafarien starter med en spennende sidersmaking på hotellet klokken 18:00. Her får du innføring i de ulike stilene og bruksområdene til sideren. La deg overraske over utvalget og kvaliteten.

 

Etter sidersmakingen venter en god og lokal 5-retters middag i hotellets sjarmerende spisesal. Middag serveres fra kl. 20.00. God og mett nyter du en deilig natts søvn på et av hotellets historiske rom.


 

Day 2: Aga Cider Tour

 

Etter en god frokost spaserer du fra hotellet og ned til kaien i Utne, like utenfor hotelldøren. Vel fremme i Aga blir det sidersmaking hos den prisvinnende produsenten Aga Sideri. Har du prøvd smakskombinasjonen ost og sider? Hvis ikke, så kan du glede deg!

 

Etterpå får du oppleve Norges eldste klyngetun, Agatunet, hvor omvisning og innføring til dette historiske tunet vil bli gitt. Agatunet har blant annet fostret opp Brita Utne, første generasjon vertskap på Hotel Ullensvang. En tradisjonsrik lunsj på tunet nytes, før du setter kursen tilbake til Utne.

 

Under middagen denne kvelden kan du utvide siderkunnskapene dine ved å smake dråper fra en annen av de 19 produsentene som finnes her i Hardanger.