Sideropphold på Brakanes Hotel

Fra 4246 NOK

per person

Book now

Sjekk inn hos Brakanes Hotel og nyt alt naturskjønne Ulvik har å by på inkludert sidersmaking!

Den eneste frukt- og siderruten i Norge finner du i Ulvik i Hardanger. Ruten består av tre gårder med mange ulike opplevelser fra gård til gård - alt innenfor gangavstand hvor du kan du vandre på egen hånd i vakkert kulturlandskap langs Apalvegen. I denne kortferien bor du midt i sentrum av Ulvik med smaking og omvisning på to av de lokale sidergårdene.

 

Prisen inkluderer:

  • 2 overnattinger på Brakanes Hotel inkludert frokost
  • 2 x 3-retters middag
  • Sidersmaking på én sidergårder i Ulvik

Dag 1: Innsjekk på Brakanes Hotel

 

Det er ikke uten grunn at reisende har funnet sin vei til denne lille perlen i over 150 år. Turisteventyret på Brakanes Hotel startet i 1860 av skysskaren Sjur som formidlet skyss av både folk og varer.

 

Hotellet har 143 rom fordelt på fem etasjer, derav 90 oppussede rom som vender mot fjorden. Her kan du sitte og dingle med beina på balkongen, mens du hviler øynene på en speilblank fjord og en stor og velstelt hage. Ta et bad fra bryggekanten eller hvil i skyggen under det gamle epletreet av sorten Bramley Seedling.

 

Herfra kan dere også besøke Olav H. Hauge-senteret og bli bedre kjent med poeten bak det som NRK har kåret til tidenes beste dikt; Det er den draumen - eller ta beina fatt og oppleve det vakre fjordlandskapet på deres vei til naturperler som Oksen, Ossete, Kjeåsen og Dronningstien. Når kvelden kommer venter en deilig 3-retters middag i hotellets restaurant.


 

Dag 2: Opplev Frukt- og siderruta i Ulvik

 

Etter en god frokost på hotellet vandrer du langs fjorden til starten av Apalvegen. Du kan regne med en ca. 30 minutters vandring fra hotellet til første gård langs Frukt- og siderruta.

 

I denne kortferien har vi inkludert én smaking med omvisning på en av gårdene langs Frukt- og siderruta kl 15:00. Hvilken gård dere skal ha smaking på er ulik fra dag til dag, men alle tilbyr et bredt utvalg unike smaker og opplevelser. Både før og etter smakingen kan du besøke de andre gårdene for å både se, smake og lære mer. Alle gårdene har åpne gårdsutsalg mandag-lørdag mellom klokken 10:00-17:00.

 

Frukt- og Siderruta i Ulvik er et unikt samarbeid mellom Hardanger Saft- og Siderfabrikk, Syse Gard, og Ulvik Frukt & Cideri. Hvert år arrangerer de sammen festivaler i mai(Siderslepp) og oktober(Fruktslepp for å feire både eplet og sideren. Vi kan varmt anbefale å besøke alle gårdene når dere er i Ulvik.

 

Les mer om Frukt- og siderruta her.

 

Etter endt smaking og gårdsbesøk spaserer du tilbake til hotellet – gjennom fruktgårder omringet av vakker Hardangernatur. Her venter nok en god 3-retters middag før hodet treffer puten. Neste dag nyter du nok en deilig frokost før utsjekk.


 

Dag 3 - Utsjekk og nye eventyr

 

Etter en god natts søvn, rund av kortferien med en rikelig frokostbuffet.

 

Bli gjerne flere netter og opplev mer av Hardanger. Her kan du blant annet gå Dronningstien, se Vøringsfossen eller ta en spektakulær selfie på Trolltunga.