Frukt- og siderruta i Ulvik med historisk overnatting

Fra 4246 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. Sjekk inn hos ett av våre historiske hotell og nyt alt naturskjønne Ulvik har å by på inkludert sidersmaking!

Den eneste frukt- og siderruten i Norge finner du i Ulvik i Hardanger. Ruten består av tre gårder med mange ulike opplevelser fra gård til gård - alt innenfor gangavstand hvor du kan du vandre på egen hånd i vakkert kulturlandskap langs Apalvegen. I denne kortferien bor du midt i sentrum av Ulvik med smaking og omvisning på en av de lokale sidergårdene.

 

Prisen inkluderer:

  • 2 overnattinger på enten Brakanes Hotel eller Fleischer's Hotel inkludert frokost
  • Middag hver kveld
  • Sidersmaking på én sidergårder i Ulvik

Dag 1: Eventyret starter ved innsjekk

 

Å sjekke inn på et historisk hotell er en opplevelse i seg selv. I det du trer inn gjennom inngangsdøren kjenner du et historisk sus og en varm atmosfære. Her møter du et personlig vertskap, god mat og hver krok byr på unike historier. Både Brakanes Hotel og Fleischer's Hotel ligger i spektakulære omgivelser som du gleder deg til å stå opp til. Vi garanterer at du sjekker ut med nye historier for livet.

 

Les mer om hotellene her:

 

Brakanes Hotel (1,5 km)

Det er ikke uten grunn at reisende har funnet sin vei til denne lille perlen i over 150 år. Turisteventyret på Brakanes Hotel startet i 1860 av skysskaren Sjur som formidlet skyss av både folk og varer.

 

Hotellet har 143 rom fordelt på fem etasjer, derav 90 oppussede rom som vender mot fjorden. Her kan du sitte og dingle med beina på balkongen, mens du hviler øynene på en speilblank fjord og en stor og velstelt hage. Ta et bad fra bryggekanten eller hvil i skyggen under det gamle epletreet av sorten Bramley Seedling.

 

Herfra kan dere også besøke Olav H. Hauge-senteret og bli bedre kjent med poeten bak det som NRK har kåret til tidenes beste dikt; Det er den draumen - eller ta beina fatt og oppleve det vakre fjordlandskapet på deres vei til naturperler som Oksen, Ossete, Kjeåsen og Dronningstien. Når kvelden kommer venter en deilig 3-retters middag i hotellets restaurant.

Fleischer's Hotel (50 km)

Sjekk inn på historiske Fleischer's Hotel, som med sin ærverdige atmosfære, gode mat og imøtekommende vertskap er en institusjon på Voss. Denne høyreiste trebygningen, med spisse tårn, spir og karnapper i et mylder av sveitser- og dragestil har huset storheter som keiser Wilhelm av Tyskland, Edvard Grieg og fyrsten av Siam. Her bor du i sentrum av Voss, like ved Voss Stasjon som har gode togforbindelser mot både Bergen og Oslo.

 

Hotellet har både velværeavdeling med svømmebasseng, barnebasseng, boblebad og badstue, treningsrom og utendørs tennisbane. På kvelden (fra klokken 19.00) vil du få servert en smakfull 3-retters middag fra hotellets kjøkken. I kombinasjon med smakfulle og dekorative retter presentert på tidsriktig vis, tilbyr hotellet både langreist og kortreist drikke som setter en ekstra spiss på måltidet. 

Pause video
Youtube video image

 

Dag 2: Opplev Frukt- og siderruta i Ulvik

 

Etter en god frokost på hotellet vandrer du langs fjorden til starten av Apalvegen. Du kan regne med en ca. 30 minutters vandring fra hotellet til første gård langs Frukt- og siderruta.

 

I denne kortferien har vi inkludert én smaking med omvisning på en av gårdene langs Frukt- og siderruta kl 15:00. Hvilken gård dere skal ha smaking på er ulik fra dag til dag, men alle tilbyr et bredt utvalg unike smaker og opplevelser. Både før og etter smakingen kan du besøke de andre gårdene for å både se, smake og lære mer. Alle gårdene har åpne gårdsutsalg mandag-lørdag mellom klokken 10:00-17:00.

 

Frukt- og Siderruta i Ulvik er et unikt samarbeid mellom Hardanger Saft- og Siderfabrikk, Syse Gard, og Ulvik Frukt & Cideri. Hvert år arrangerer de sammen festivaler i mai(Siderslepp) og oktober(Fruktslepp for å feire både eplet og sideren. Vi kan varmt anbefale å besøke alle gårdene når dere er i Ulvik.

 

Les mer om Frukt- og siderruta her.

 

Etter endt smaking og gårdsbesøk spaserer du tilbake til hotellet – gjennom fruktgårder omringet av vakker Hardangernatur. Her venter nok en god 3-retters middag før hodet treffer puten. Neste dag nyter du nok en deilig frokost før utsjekk.


 

Hvordan komme seg til Ulvik fra Voss

Reisen fra Voss til Ulvik gjøres enkelt både med kollektivtransport og egen bil. Les mer om de to mulighetene her:

 

Med offentlig transport

Bussterminalen befinner seg like nedenfor Voss Stasjon, like ved hotellet. Fra her kan du ta buss #945 direkte til Ulvik.

 

Bussbillett kjøpes via Skyss-appen eller på bussterminalen på Voss. Velg avreise fra Voss stasjon til Ulvik.

 

Vi anbefaler følgende reisetider for å få mest ut av dagen i Ulvik:

Avreise Voss kl 10:05                          Ankomst Ulvik kl. 11:10

Sidersmaking Ulvik kl. 13:30

Avgang Ulvik kl 17:38 

Ankomst Voss kl 18:40   

Med egen bil

Samtlige av gårdene langs Frukt- og siderruta produserer alkoholfrie produkter av høyeste kvalitet, så det er enkelt å ta bilen de knappe 50 minuttene det tar å kjøre fra Voss til Ulvik.

 

Se kjøreruten fra Voss til Ulvik.

 

Vi anbefaler at dere parkerer i sentrum av Ulvik og går hele Frukt- og Siderruta. Alternativt kan du parkere på Syse Gard.

 

Langs kjøreruten anbefaler vi et stopp ved Skjervsfossen, et spektakulært skue.

 

PS: Trenger du en leiebil for ferien? Når du reiser med De Historiske får du spesialpris om du leier fra Avis!