Siderferd i Hardanger - formiddag fra Lofthus

Fra 835 NOK

per person

Bestill nå

Opplev formiddagssolen på Hardangerfjorden – med sidersmaking! En unik opplevelse som kombinerer fjordcruise, kultur og sider i Hardanger.

«Sider frå Hardanger» er en beskyttet geografisk betegnelse på linje med Calvados eller Champagne. Den unike sideren har fått en renessanse og er blitt et prisvinnende høykvalitetsprodukt. I Hardanger er det 19 siderprodusenter som lager hver sin unike sider, basert på sin historie og sine epler.

 

Prisen inkluderer:

  • Fjordcruise Lofthus-Nå tur/retur
  • Sidersmaking hos Alde Sider eller Store Naa Siderkompani, eller lunsj på Siderhuset Ola K

Bli med på Siderferd, besøk en av siderprodusentene og få en innføring i produksjon, kultur og smak.

 

Turen starter på kaien i Lofthus, hvor båten har avreise kl 11:15.

 

Om bord på båten er det kiosk med gode produkter. De tilbyr en varmrett, baguetter, diverse kaker samt sider, øl, vin og mineralvann. (Dette er ikke inkludert i prisen)

 

Ved ankomst kaien på Nå blir du enten møtt av representanter fra sidergårdene eller går direkte til den sideropplevelsen du har valgt. På formiddagen kan du velge mellom følgende opplevelser:

 

Alde Sider

Her serveres klassiske, innovative og prisvinnende sider i kombinasjon med gode historier og smakebiter av norske oster og lokal skinke. Alde er et gammelt navn for eple i Hardanger, og mannen bak Alde Sider er Olav Bleie. Han driver familiegården der epler har blitt dyrket i generasjoner. Alde Sider lager førsteklasses eplemost og et rikt utvalg av sider fra Hardanger.

Store Naa Siderkompani

Møt Siderbonden Eirik og hans kompani som står bak 57/2 sideren. Store Naa – gard 57 bruk 2 har vært i slekten sin eie siden 1724. Sideriet er i utgangspunktet et gammelt kyllinghus som har stått brakk siden 2009, men nå er det stor aktivitet på gården, bl.a. i form av utvikling og prøvesetter av nye, spennende sidersmaker.

 

 

Retur med båten fra Nå til Lofthus klokken 13:45.

 

Ankomst kaien i Lofthus klokken 14:25.