Siderferd fra Odda til Nå

Fra 900 NOK

per person

Bestill nå

Gi deg hen til smaken av Hardanger - en kombinasjon av dramatisk natur, tradisjoner og ingredienser i verdensklasse!

«Sider frå Hardanger» er en beskyttet geografisk betegnelse på linje med Calvados eller Champagne. Den unike sideren har fått en renessanse og er blitt et prisvinnende høykvalitetsprodukt. I Hardanger er det 19 siderprodusenter som lager hver sin unike sider, basert på sin historie og sine epler.

 

Bli med på Siderferd, besøk en av siderprodusentene og få en innføring i produksjon, kultur og smak.

 

Prisen inkluderer:

  • Fjordcruise Odda-Nå (tur/retur)
  • En unik sideropplevelse eller 2-retters lunsj på Siderhuset Ola K

Bli med på Siderferd, besøk en av siderprodusentene og få en innføring i produksjon, kultur og smak.

 

Turen starter på kaien i Odda, hvor båten har avreise kl 12:55. Kjenn vinden i håret mens du seiler forbi dramatisk natur, isbreer og minst ett hundre tusen frukttrær. Om bord på båten er det også en kiosk som byr på både varme og kalde drikker, samt noe lett å bite i (ikke inkludert).

 

Retur med båten fra Nå til Odda klokken 16:25.

Ankomst kaien i Odda klokken 17:15.

 

 

Ved ankomst kaien på Nå går veien videre til den sideropplevelsen du har valgt. På denne turen kan du velge mellom følgende sideropplevelser:

 

Åkre Gard

Åkre Gård står bak Edel Sider, som fikk tildelt to gull og to sølv på CiderWorld i Frankfurt. De gikk også sammen med Ulvik Frukt & Cideri av med seier og tok gull i kategoriene «Modern Cider» og «Premium Carbonated Cider» da International Cider Competition 2019 ble avholdt i San Sebastian i Spania.

Alde Sider

Alde er et gammelt navn for eple i Hardanger, og mannen bak Alle Sider er Olav Bleie. Han driver familiegården der epler har blitt dyrket i generasjoner. Alde Sider lager førsteklasses eplemost og et rikt utvalg av sider fra Hardanger. Her får du servert klassiske, innovative og prisvinnende sider i kombinasjon med gode historier og smakebiter av norske oster og lokal skinke.

2-retters lunsj på Siderhuset Ola K

Historien til Siderhuset Ola K begynner helt tilbake i 1912, da bygget som en praktisk anlagt landhandel der de lokale kunne handle sine varer, sende og hente post. Ikke minst fungerte huset som en samlingsplass.

100 år senere er huset igjen en naturlig samlingsplass og tilbyr mat av ypperste kvalitet med skiftende menyer og inspirasjon hentet fra Norges fruktfat, Hardanger. Restauranten serverer 2-retters lunsj basert på så lokale råvarer som mulig av høy kvalitet.