Rallarvegen fra Finse til Flåm

Fra 5950 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. Blir 2024 året du endelig sykler Rallarvegen? 3-dagers pakke med 2 overnattinger, måltider, sykkelleie og bagasjetransport inkludert

Rallarvegen er den vakreste sykkel- og naturopplevelsen du kan tenke deg - et lite stykke Norge, og den suverent mest populære sykkelturen i den norske fjellheimen. Rallarvegen fra Finse til Flåm er en sykkeltur på 57 km hvor du sykler langs isbre, fjellvann og bekker i typisk norsk fjellandskap. Veien bringer deg gjennom et fantastisk høyfjellsområde fra 1000 m.o.h. opp til 1340 meters høyde og ned til havnivå i Flåm. Turen går på grusveg og passer for alle med litt sykkelerfaring.

 

Inkludert i denne pakken er:

  • 1 overnatting med frokost og middag på Hotel Finse 1222
  • 1 overnatting med frokost og middag på Fretheim Hotel
  • Sykkelleie (hjelm ikke inkludert)
  • Bagasjefrakt fra Finse til Flåm (1 kolli)
  • Matpakke til sykkelturen
  • "After bike" meny med lokalt øl fra Ægir bryggeri og spekemat fra Haugen Gardsmat

Obs: Togreisen til Finse og eventuell retur fra Flåm er ikke inkludert. Denne bestiller du på egenhånd hos Vy.no.

Dag 1: Ankomst Finse

 

Din Rallaropplevelse starter på Finse, og hit kommer du bare med toget. Reisetiden fra Bergen er på ca 2,5 timer, og fra Oslo ca. 4 timer. Se rutetider på Vy.no.

 

Hotellet på Finse og Bergensbanen åpnet i 1909. Fra den unike naturen, historien om jernbanen, rallarene og oppstarten av det lille Finsesamfunnet, via polarheltene og Star Wars til dagens naturelskere, ligger det et historisk og eventyrlig teppe over Finse.

 

Ved ankomst ønsker Hotel Finse 1222 deg hjertelig velkommen til fjells, og gleder seg til å vise deg det nyrenoverte hotellet - alt selvfølgelig fortsatt i stil med stedets unike historie takket være et grundig arbeid gjort av Snøhetta og lokale entrepenører.

 

Middagen serveres fra kl 17:30 - 21:00 og byr på sesongens beste smaker fra fjell til fjord i Jøkulsalen. Husk å booke spisetid ved innsjekk!

 

OBS: Bane Nor gjør oppgraderinger på perrongen, få mer informasjon her


 

Dag 2: Rallarvegen og ankomst Flåm

 

Etter en god frokost og med en selvpakket matpakke av lokale smaker i sekken henter du ut sykkelen din fra sykkelutleien like ved hotellet. Bagasjen din blir tatt hånd om av hotellet og sendt til Flåm (1 kolli inkludert). Det eneste du trenger å gjøre er å justere setet, feste hjelmen og gjøre deg klar!

 

Herfra følger du merket sti og sykler avgårde på anleggsveien som ble anlagt omkring forrige århundreskifte i forbindelse med byggingen av Bergensbanen. Pass på å ta pauser underveis for å nyte den vakre naturen og la deg imponere av de storslagne og mektige fjellene, med Hardangerjøkulen i vest som troner høyest med sin enorme kappe av hvit og asurblå evig is.

 

Om lag 10 kilometer vest for Finse ligger Fagernut vokterbolig, som tilhører Rallarmuseet på Finse. Her er det kafé i deler av sykkelsesongen med vafler, kaffe og mineralvann. Du får også anledning til å se inn i en vokterbolig der en del av innredningen og interiøret er tilbakeført til slik det var i Bergensbanens første tid. Et perfekt stopp på veien! 

 

Ved ankomst Flåm setter du fra deg sykkelen ved stasjonen og spaserer opp til vakre Fretheim Hotel. Her ønskes du velkommen til en fortjent afterbike med lokalt øl fra Ægir bryggeri og deilig spekemat fra Haugen Gardsmat. Senere om kvelden nytes en smakfull middagsbuffet. Denne serveres fra kl. 19:30 - 21:00.

 

Sov godt i gode senger, og la dagens inntrykk synke inn. 


 

Dag 3: Utsjekk og nye eventyr

 

Nyt en deilig frokost på Fretheim Hotel, og utforsk mer av Flåm før du drar videre til nye eventyr, eller utvid oppholdet med en ekstra natt og opplev andre unike serverdigheter i området. Vi anbefaler Fjordcruise på Nærøyfjorden, en tur i Flåm Zipline eller å gå den vakre, ville Aurlandsdalen fra Østerbø. Smak også på deilig og ferskt bakverk på Flåm Bakeri. 

 

 

Husk at klimaet i høyfjellet er barskt, og at været skifter raskt. Du må være kledd for en fjelltur i kaldt og vått vær selv midt på sommeren. Ta derfor også med varme klær og utstyr. Egen hjelm medbringes. Sykkelvesker kan leies til kr. 75,-. Vi anbefaler at dette forhåndsbestilles da antallet er begrenset.

 

Keep in mind that the high mountain-climate is harsh, and that the weather shifts quickly. You should dress for cold and rainy weather, even in the summertime - so bring warm clothes and gear. Bring your own helmet. You can rent saddlebags for NOK 75,-. Book in advance, as there is a limited number available.