Opplev Lysefjorden

Fra 3079 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. Lysefjorden er for mange en godt bevart hemmelighet som skjuler noen av verdens mest spektakulære syn. Opplev fjorden, Preikestolen og bylivet på denne kortferien i Rogaland

Omgitt av spektakulære naturfenomen, ulendt landskap og dramatiske fjell er et fjordcruise på Lysefjorden den perfekte måten å oppleve noen av Norges mest kjente motiver med full komfort. Kombinert med et opphold på et av regionens historiske hotell er dette en komplett opplevelse som kan ta pusten fra enhver!

 

Denne pakken inkluderer:

  • Overnatting med frokost
  • Middag
  • Fjordcruise på Lysefjorden

Fjordcruise på Lysefjorden

 

Fra Sandnes reiser du enklest med toget som tar 15 minutter (billetter finner du her), eller så kan du selv kjøre til Stavanger fra samtlige hotell på rundt 25 minutter. Fjordcruiset har avgang fra Strandkaien i Stavanger sentrum, og avgangstiden finner du på din billett.

 

Rødne Fjord Cruise inviterer deg til en lydløs, elektrisk og spektakulær opplevelse i det dere legger fra kai ombord på helelektriske MS Rygerelektra*. Se Fantahålå hvor "fantene" gjemte seg for lensmannen i gamle dager, Preikestolen hvor Tom Cruise klatret i den stupbratte fjellveggen i filmen Mission Impossible 6 og kjenn vannet i fjeset fra mektige Hengjanefossen. Inne på båten byr kiosken på ferske lokale bakervarer, snacks og drikke (ikke inkludert). Guiding er tilgjengelig på norsk og engelsk.

 

Vel tilbake på land i Stavanger anbefaler vi å vandre i trange brosteinsgater i den koselige Rogalandsbyen. Kanskje du til og med rekker et besøk på Norsk Oljemuseum?

 

Dersom du ønsker kan du booke flere netter og nyte Rogaland enda litt mer. Eller kanskje du vil dra videre på nye eventyr? Uansett om turen videre går nord, sør eller østover, har vi opplevelser for enhver smak. Eller kanskje du har lyst til å nyte Rogaland enda litt lenger?

 

*Endring av båt kan forekomme uten forvarsel

Historisk overnatting

Denne kortferien inkluderer overnatting på ett av tre historiske hotell - alle fint plassert like utenfor Stavanger;

 

Kronen Gaard Hotell

Kronen Gaard Hotell er et annerledes, koselig og intimt hotell med historisk sus. Trelasthandler Gabriel Block Watne bygget Kronen Gaard i 1898 som sommerbolig for sin familie, og i dag møter du 34 behagelige rom, god service og et kjøkken kjent for sin ærlige tilnærming til maten som serveres. Her bor du like utenfor Sandnes sentrum, med nærhet til Stavanger og i landlige omgivelser.

GamlaVærket

GamlaVærket er et urbant gjestehus for alle sanser. I den gamle mursteinsfabrikken fra 1783 finner du et av Norges mest særpregede hotell, med mye historie og herlig atmosfære. Bygget startet livet som en tak- og mursteinsfabrikk og var den første industrifabrikken i Rogaland. I de omhyggelig renoverte fabrikklokalene får du et autentisk innblikk i norsk industrihistorie.

Utstein Kloster Hotell

Utstein Kloster Hotell ligger i naturskjønne omgivelser med havet som nærmeste nabo på Mosterøy, en 25 minutters kjøretur utenfor Stavanger sentrum. Med stor vekt på arkitektur, materialvalg, kunst og design er hotellet i perfekt harmoni med havet og nærliggende Utstein Kloster, Norges eneste bevarte kloster fra middelalderen.

 

Ta deg tid til å utforske hotellet og området rundt før du setter deg til bords for en førsteklasses sesongbasert middag servert i hotellets restaurant.(Husk å avtale spisestid ved innsjekk)