Nasjonal Turistveg Rondane

Fra 4500 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. Som urgamle kjemper hviler fjellene langs vegen som tar deg langs Rondane nasjonalpark. Opplevelsen av det langsomme landskapet med de ruvende fjellene er helt spesiell. Det er nesten litt magisk. Dette er en bilferie i Norge hvor du rett og slett opplever storslagen norsk natur. Overnattinger på historiske hoteller underveis krydrer ferien langs de blå fjellene i Rondane. Lukk øynene og kjenn følelsen av fjellet. Over 2000-meter høye fjelltopper i et særegent landskap.

Denne kortferien inkluderer:

  • 1 overnatting med frokost på Nermo Hotell
  • 1 overnatting med frokost på Vertshuset Røros
  • En unik middagsopplevelse hver kveld

Dag 1: Ankomst Hafjell og innsjekk på Nermo Hotell

 

Denne kortferien starter på Nermo Hotell, en tradisjonsrik familiebedrift som byr på et opphold i nydelige omgivelser i Hafjell, med flott utsikt over Gudbrandsdalen. Nermo Hotell ligger 15 km fra Lillehammer, 200 km fra Oslo og 160 km fra Oslo Lufthavn Gardermoen. 

 

Her bor dere i en lun og avslappet atmosfære, med fokus på kvalitet og komfort. Vertskapet fokuserer på personlig service, unike rom og mat som er laget fra bunnen av.

 

Er dere ute etter aktiviteter ligger hotellet nær fartsfylte opplevelser i Hafjell og Hunderfossen. Nermo har også en egen golf- og minigolfbane, samt et oppvarmet utendørs svømmebasseng. Med kort vei til Lillehammer er hotellet også et godt utgangspunkt for turer til blant annet Lillehammer Olympiapark og Maihaugen.

 

Om kvelden inviterer kjøkkenet til et måltid bestående av gode råvarer med smaker fra Gudbrandsdalen. En 2-retters middag serveres klokken 19.00 (grillbuffet i perioden 20/6-19/8 klokken 17.30-20.30). 

 


 

Dag 2: Nasjonal Turistveg Rondane 

 

Etter en god frokost tar turen deg videre over Nasjonal turistveg Rondane mellom Muen på Venabygdsfjellet og Folldal, og derfra videre til Røros. Se kjøreforslag fra Lillehammer til Røros her

 

Noen av våre anbefalinger på veien: 

 

· Ta en stopp ved den buktende utsiktsplattformen Sohlbergplassen ved Atnsjøen. Stemningen i Harald Sohlbergs berømte maleri «Vinternatt i fjellene» fra 1914 er trolsk. Denne stemningen ønsket arkitekten å gjenskape, og fra Sohlbergplassen kan du se utsikten mot Rondane fra samme vinkel som i maleriet.

 

· Et kaffestopp med smakfull bakst på tradisjonsrike Atnasjø Kafe

 

· Stopp gjerne også på Strømbu rasteplass, et ypperlig utgangspunkt for fotturer.

 

· Besøk Folldal Gruver og opplev et av Norges viktigste industrielle kulturminner.

 

· Et stopp ved Sollia Kirke, en av landets vakreste og best bevarte barokkirker.

Ved ankomst Røros ønsker Vertshuset Røros varmt velkommen til bergstaden.

 

Vertshuset Røros holder til i Rammgården, et sjarmerende bygg som er pusset opp i tradisjonell rørosstil i tett dialog med Riksantikvaren, der hovedhusets historie går helt tilbake til 1600-tallet. Her bor du i, og er omgitt av, historisk arkitektur - kun et steinkast unna den ikoniske røroskirken Bergstaden Ziir. Du kan nesten høre historien hviske i veggene!

 

Kjøkkenet er Vertshusets store stolthet. Her bruker kjøkkensjefen og hans stab lokale kvalitetsråvarer og tryller frem gourmetmåltider med tydelig inspirasjon fra mattradisjonene og matkulturen på Røros. Om kvelden vil dere få servert en god 4-retters middag. 


 

Dag 3: Utsjekk og nye eventyr

 

Før frokost dagen etter anbefaler vi at du tar deg god tid til å utforske den spennende bergstaden. Bli gjerne flere netter!

 

Vi anbefaler blant annet en omvisning i Olavsgruva, eller en historisk Bergstadvandring. Se ellers et utvalg andre aktiviteter her.

 

PS: Har du lyst til å dra på tur, men mangler egen bil? Husk at du med De Historiske får rabatt på leiebil hos Avis. Les mer her.