Matvegen - Smaken av Fjord og Kyst

Fra 6500 NOK

per person

Bestill nå

3 netter/4 dager. Fire dagers kulinarisk opplevelse i Bergen og Austevoll

Smak på livet langs kysten med retter inspirert av sesongens råvarer.

 

Denne pakken inkluderer:

  • 2 netter på Charmante Skostredet Hôtel i Bergen
  • 5-retters smaksmeny Bryggen Tracteursted
  • 1 natt på Bekkjarvik Gjestgiveri
  • 4-retters middag på Bekkjarvik Gjestgiveri
  • Frokost hver morgen

Dag 1: En smak av verden i Bergen

 

Trygt plassert i livlige Skostredet i Bergen finner du Charmante Skostredet Hôtel, et nytt boutiquehotell som henter sin eleganse fra storheten i Paris på begynnelsen av 1900-tallet.

 

Med 41 unike rom med hver sin enestående dekor, tar Charmante Skostredet Hôtel deg med til en fengslende fransk atmosfære, hvor hver eneste detalj er nøye utformet for å skape en uforglemmelig opplevelse.

 

Velkommen til Charmante Skostredet Hôtel, hvor historie, luksus og sosiale forbindelser smelter sammen i en skjønn symfoni!

 

Merk at middag IKKE er inkludert den første kvelden. Like utenfor hotellets dører finnes det et hav av ulike restauranter for enhver smak. Vi kan også varmt anbefale å sjekke ut hotellets egen restaurant, Brasserie Cherie.


 

Dag 2: Utforsk bylivet

 

Etter en god natts søvn og en nydelig frokost er du klar for å utforske den vakre Vestlandhovedstaten. Med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er hotellet perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Hva med et avslappende fjordcruise for å bli kjent med landskapet rundt Bergen? Eller en dagstur til idylliske Rosendal? Innenfor bygrensen finner du også historiske Bryggen, Fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter.  

 

Middagen denne kvelden inntas på Bryggen Tracteursted som ligger i Bryggestredet, innerst på Bryggen i Bergen. Stedet fra 1708 er gjenåpnet med respekt for de historiske omgivelsene og ligger kun en 5 minutters spasertur fra Zachariasbryggen. Her blir det servert en 5-retters Bergensmeny - hvor rettene endres gjennom året basert på sesongens råvarer og tilgjengelighet.


 

Dag 3: Kystens smaker

 

Start neste dag med nok en avslappende frokost og før du legger turen videre til Bekkjarvik. Se kjøreforslag her. Turen tar litt i underkant av 2 timer. Kommer du med fly eller tog er det også mulig å ta hurtigbåten som går fra Strandkaiterminalen like ved hotellet og over til Bekkjarvik. Overfart er litt over 1 time. For rutetider og mer informasjon se skyss.no.

 

Bekkjarvik Gjestgiveri har havet og historien i ryggen og gjestgiveriet kom til på kongelig befaling da danske kong Christian Quart på 1600-tallet bestemte at gjestgiverhus skulle bygges for hver halve eller hele dagsreise i skipsleden. Her har de tatt i mot losjerende i over tre hundre år. I dag er de fleste bygninger restaurert og tatt i bruk. Det er hyggelig å bli litt bedre kjent med dette idylliske tettstedet ved kysten, og du kan svinge innom Galleri Bekkjarvik, rusle en liten tur i det flotte parkanlegget eller spasere langs den flotte promenaden ved sjøen. Nyt utsikten fra den idylliske og lune båthavnen. Kanskje frister det med en dukkert på sandstranda like ved?

Restauranten på Bekkjarvik Gjestgiveri har høy kvalitet med en jordnær tilnærming. Kjøkkenet er kjent for sin bruk av ferske og lokale råvarer, og etter en deilig aperitiff som du kan innta i salongen, serveres en smakfull 4 retters middag. Etter en god natts søvn kan du hygge deg med en god frokost før ferden går videre. Senk skuldrene og nyt de vestlandske smakene!

  

Vi anbefaler å forlenge oppholdet i Bergen og fylle minneboken med flere flotte opplevelser. Se aktiviteter i og rundt Bergen her.