Matvegen - Smaken av Fjord og Kyst

Fra 7790 NOK

per person

Bestill nå

3 netter/4 dager. Fire dagers kulinarisk opplevelse i Bergen og Austevoll

Med tilgang til ferske og kortreiste råvarer fra havet ligger alt til rette for en uforglemmelig matopplevelse!

 

Inkludert i denne pakken er:

  • 2 overnattinger på Opus 16 i Bergen
  • 3-retters middag i Restaurant Opus 16
  • 5-retters Bergensmeny på Bryggen Tracteursted
  • 1 overnatting på Bekkjarvik Gjestgiveri
  • 4-retters middag på Bekkjarvik Gjestgiveri
  • Frokost

Dag 1: Sjekk inn på luksuriøse Opus 16

La Opus 16 - midt i hjertet av Bergen sentrum - være ditt hjem i to dager. Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget til Bergen Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil. Den første kvelden venter en deilig 3 retters middag i restaurant Opus 16, som frister med tradisjonelle franske retter og norske råvarer. Avtal gjerne tidspunkt for middagen tidligere på dagen.

Dag 2: En historisk smak av Bergen

Etter en god natts søvn og en nydelig à la carte frokost neste dag står du fritt til å utforske den vakre Vestlandsbyen. Med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, Fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter.  

 

Middagen denne kvelden inntas på Bryggen Tracteursted som ligger i Bryggestredet, innerst på Bryggen i Bergen. Stedet fra 1708 er gjenåpnet med respekt for de historiske omgivelsene og ligger kun en 5 minutters spasertur fra Zachariasbryggen. Her blir det servert en 5-retters Bergensmeny - hvor rettene endres gjennom året basert på sesongens råvarer og tilgjengelighet. Bord er reservert til kl. 19.00. Ønsker du å endre tidspunkt, ta kontakt med Bryggen Tracteursted direkte.

Dag 3: Fra byliv til kystbris

Start neste dag med nok en avslappende frokost og før du legger turen videre til Bekkjarvik. Se kjøreforslag her. Turen tar litt i underkant av 2 timer. Kommer du med fly eller tog er det også mulig å ta hurtigbåten som går fra Strandkaiterminalen like ved hotellet og over til Bekkjarvik. Overfart er litt over 1 time. For rutetider og mer informasjon se skyss.no.

 

Bekkjarvik Gjestgiveri har havet og historien i ryggen og gjestgiveriet kom til på kongelig befaling da danske kong Christian Quart på 1600-tallet bestemte at gjestgiverhus skulle bygges for hver halve eller hele dagsreise i skipsleden. Her har de tatt i mot losjerende i over tre hundre år. I dag er de fleste bygninger restaurert og tatt i bruk. Det er hyggelig å bli litt bedre kjent med dette idylliske tettstedet ved kysten, og du kan svinge innom Galleri Bekkjarvik, rusle en liten tur i det flotte parkanlegget eller spasere langs den flotte promenaden ved sjøen. Nyt utsikten fra den idylliske og lune båthavnen. Kanskje frister det med en dukkert på sandstranda like ved?

Maten her er noe for seg selv...

Restauranten på Bekkjarvik Gjestgiveri har høy kvalitet med en jordnær tilnærming. Kjøkkenet er kjent for sin bruk av ferske og lokale råvarer, og etter en deilig aperitiff som du kan innta i salongen, serveres en smakfull 4 retters middag. Etter en god natts søvn kan du hygge deg med en god frokost før ferden går videre. Senk skuldrene og nyt de vestlandske smakene!

  

Vi anbefaler å forlenge oppholdet i Bergen og fylle minneboken med flere flotte opplevelser. Se aktiviteter i og rundt Bergen her.