Majestetiske Sognefjorden

Fra 6500 NOK

per person

Bestill nå

1 natt/2 dager. Fra verdensarv i Bergen og det unike landskapet lang vestlandskysten gjennom majestetiske Sognefjorden til historiske Kviknes Hotel - opplev noe av det beste Sognefjorden har å by på i denne kortferien med båttransport inkludert.

Balestrand, perlen langs majestetiske Sognefjorden, ønsker deg velkommen til en unik kombinasjon av historie, kultur og storslått natur. Omgitt av snødekte fjell, grønne åser og urørt vann er Balestrand destinasjonen for ro og inspirasjon.

 

Denne pakken inkluderer:

  • Overnatting med frokost på Kviknes Hotel
  • Middag hver kveld (drikke ikke inkludert)
  • Billetter tur-retur med ekspressbåt til Balestrand fra Bergen eller Flåm

Kviknes Hotel - Vertskap i fire generasjoner

 

Familien Kvikne har ønsket gjester velkommen til Balestrand siden 1877 i hotellet som har røtter tilbake til det 1700-tallet. Hotellet har beholdt sin karakteristiske sveitserstil, men tilbyr en moderne komfort samtidig som de tar vare på sin tradisjonsrike og særegne profil. Gjennom tidene har hotellet samlet en imponerende samling kunst og andre skatter som sammen med den majestiske utsikten over fjord og fjell skaper en unik nasjonalromantisk stemning. Her kan du spise middag med panoramautsikt over Sognefjorden og ta kaffen omgitt av kunsten fra noen av Norgeshistoriens største kunstnere.

 

Hotellets beliggenhet i Balestrand byr på unike inntrykk også utenfor hotelldøren. Her kan du vandre gatelangs forbi trehus og epletrær, og ikke minst en engelsk kirke. For de som ønsker å se Sognefjorden fra fugleperspektiv er det flere turer å gå i fjellene rundt Balestrand, både med og uten guide. Og er du sulten på enda mer kunst kan Balestrand også by på et eget kunstgalleri. Vi anbefaler varmt at du bor flere netter her, og du kan enkelt velge utsjekksdato selv når du bestiller her. Velkommen til den lille bygden med de store opplevelsene!

Balestrand: En symfoni av kunst og natur

 

Omgitt av eldgamle fjorder, finner du den lille perlen Balestrand som gjennom lang tid har ønsket et stort spekter av gjester velkommen.

 

Balestrand er krydret med trehus farget av oker og mose, epletrær tunge av frukt, og midt i alt står St. Olavs Kirke - et unikt verk med en minst like unik historie. La deg forføre av lys og skygger i Kunstbygda Balestrand, og lær mer om historien på Norsk Reiselivsmuseum. Midt blant epletrærne finner du Ciderhuset som inviterer deg til å smake på selve essensen av Balestrand. Nyt lokal sider og andre spesialiteter mens du ser utover fjorden.

 

For de eventyrlystne er Raudmelen et selvskreven mål. Hvert skritt viser nye sider ved Sognefjorden, fra dype blåfarger til fjellets frodige fargesymfoni. Dette er selve inngangen til en unik panoramautsikt og stille øyeblikk høyt over fjorden. Her kan vi love minner og inntrykk du sent vil glemme.

 

Velkommen til Balestrand - stedet hvor fjord møter kunst.

Reisen gjennom Sognefjorden

Reisen fra Bergen er en unik reise fra den urbane kulturbyen til den rolige historiske bygden, hver med sin viktige rolle i Vestlandets historie. Len deg tilbake og senk skuldrene mens du ser små øyer, bygder og skog seile forbi. Nyt en kaffe med panoramautsikt over Norges lengste og dypeste fjord. Og kjenn et historisk sus og ro mens fossefallet buldrer nedover fjellsiden.

 

Å reise med båt gjennom Sognefjorden er en opplevelse som byr på et unikt perspektiv på en av Norges kanskje mest spektakulære fjorder. Landskapet her kjennetegnes av høye, majestetiske fjell, frodige åser og urørt vann - med andre ord det landskapet som har inspirert norske kunstnere i århundrer.

 

I denne pakken velger du selv om du ønsker å reise fra Bergen (reisetid 4 timer) eller Flåm (reisetid 1,5 timer), hver med sine ulike perspektiv på Sognefjorden. Du kan også velge å reise tilbake fra Balestrand til disse destinasjonene, så dette er en perfekt del av en rundtur!