Dag 2: Fjordcruise og middag på Bryggen Tracteursted
Etter en god natts søvn og en nydelig à la carte frokost rusler du de korte 5 minuttene fra hotellet til Zachariasbryggen ved Fisketorget i Bergen sentrum hvor du går om bord i katamaranen som tar deg med på et 3-3,5 timers fjordcruise fra Bergen til Mostraumen, gjennom vakker og variert vestlandsnatur.
Klokkeslett for avreise står på billetten din.
Utseilingen fra Bergen gir flott utsikt over Bryggen i Bergen som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi seiler videre gjennom storslått natur innover Osterfjorden mot Modalen, Norges nest minste kommune. Mannskapet tar oss trygt gjennom strie strømmer i den grunne og smale Mostraumen. Jo lenger inn i fjorden vi kommer, jo brattere og mektigere blir fjellandskapet. Vi passerer flere buldrende fossefall. Kapteinen styrer båten så langt inn i en av fossene at du risikerer å få en herlig vanndusj i ansiktet! Det er et rikt fugle- og dyreliv i det vakre fjordlandskapet, og er vi riktig heldige får vi se sel som soler seg på svaberget og ørn som flyr over oss.
Tilbake i Bergen har du god tid til å utforske den sjarmerende byen før det er tid for bedre måltid om kvelden. Middagen denne kvelden inntas på Bryggen Tracteursted som ligger i Bryggestredet, innerst på Bryggen i Bergen. Stedet fra 1708 er gjenåpnet med respekt for de historiske omgivelsene og ligger kun en 5 minutters spasertur fra Zachariasbryggen. Her blir det servert en 5-retters Bergensmeny - hvor rettene endres gjennom året basert på sesongens råvarer og tilgjengelighet. Bergensmaten er mer enn bare mat. Det er kultur og identitet, det er historien om en by. Bergen har noe andre ikke har, og det er en klar identitet, med et unikt tilfang av råvarer og mattradisjoner. Maten er stor sett enkel, fokuset ligger på få råvarer, rene smaker.
Nyhet! På utvalgte dager sommeren 2024 kan du velge et unikt middagscruise til Bekkjarvik Gjestgiveri med båttransport inkludert. Valget vises der dette er tilgjengelig.