Jakten på Nordlyset

Det vakre, arktiske lyset gjør Nord-Norge til noe helt spesielt. Om du ønsker å se nordlyset og oppleve det blå lyset i mørketiden, er Helgelandskysten og Lofoten stedet å dra. Du vil få en opplevelse for livet i et langstrakt paradis med urørt natur, vakker kyst og majestetiske fjell, kombinert med opphold på to historiske perler.

Prisen inkluderer:

 • 2 overnattinger med frokost og middag på STØTT Top of Helgeland.
 • 2 overnattinger med frokost på Svinøya Rorbuer.
 • STØTT: Nordlysjakt med guide og tur til basecamp med bålkos og historiefortelling.
 • Svolvær: Nordlysjakt og historiefortelling med lokal guide.

 

Kan legges til under oppholdet:

 • Fiskeværsvandring på Støtt
 • Guiding i museet på Støtt
 • Leie av kajakk på Støtt.
 • Skjærgård Sightseeing og jakten på Havørnen
 • Badstue i Lofoten sauna.
 • Lofotfiske eller havørnsafari i Lofoten.
 • Guidet trugetur, skitur eller kajakkleie i Lofoten.

Dag 1: Helgelandskysten og ankomst STØTT Top of Helgeland

 

Øya Støtt ligger helt nord på Helgelandskysten og er omringet av de majestetiske lofotfjellene i nord, og de vakre Helgelandsøyene i sør. Det er en imponerende skjærgård og idyllisk handelsplass fra 1800-tallet. STØTT Top of Helgeland byr på kulinarisk sjømat, herskapelig overnatting og et varmt vertskap som forteller deg historiene fra kysten. Her vil du oppleve et gjestfritt lokalsamfunn, hvor menneskene virkelig byr på seg selv.

 

Vi anbefaler at du flyr til Bodø og ankommer sentrumskaien i god tid før hurtigbåten tar deg videre til Støtt. Den tar ca. 1 time. (Legg til “Bodø Sentrumskai” og “Støtt Hurtigbåtkai” i søkefeltet). Kommer du med bil kan du parkere denne i Ørnes sentrum på fastlandet og ta rutebåten fra Ørnes til Støtt. Den tar ca. 15-30 minutter. (Legg til “Ørnes hurtigbåtkai” og “Støtt Hurtigbåtkai” i søkefeltet).

Rutetider og forhåndskjøp av billetter finner du her: https://www.reisnordland.no/bestill-hurtigbat.

 

Når du ankommer Støtt vil du sjekke inn på et av de historiske rommene på STØTT Top of Helgeland. Hvil beina litt eller utforsk området før Restaurant Gammelbutikken serverer deg en smakfull 3-retters middag inspirert av kysten og råvarer fra havet. Handelsmannen har i mange hundre år servert sine gjester lokale matskatter som kveite, torsk, hvalkjøtt, tørrfisk, klippfisk og fiskesuppe. Denne tradisjonen blir fortsatt godt ivaretatt av Gammelbutikken og de er faktisk den eneste restauranten i Norge som også produserer sin helt egen tørrfisk. Her kan vi garantere en helt unik kulinarisk matopplevelse. Det er ikke umulig at det blir en historie eller to fra vertskapet også. 

 

Etter en lang dag på farten kan du synke ned i herlig, myk seng omgitt av dundyner og frisk havbris.


 

Dag 2: Opplev naturomgivelsene og Nordlyset på vakre Støtt

 

Våkn opp uthvilt til bølgeskvulp og fuglesang utenfor vinduet. Nyt så en deilig, hjemmelaget frokost i restauranten før du er klar for en ny dag fylt med opplevelser etter eget ønske, her er mulighetene mange. På Støtt kan du nyte naturomgivelser som nesten tar pusten av deg. Gå en fjelltur på egen hånd eller bli med oss på fiskeværsvandring, museumsbesøk eller skjærgårdssightseeing for å jakte på havørn. Vi tilbyr matpakke som du kan ha med på tur.

 

På denne tiden av året kan du oppleve et lysfenomen som er helt spesielt og vakkert i nord. Nemlig, den blå timen. *Den blå timen er perioden med tussmørke hver morgen og kveld når det verken er fullt dagslys eller helt mørkt, og himmelen har en annen blåfarge enn om dagen. Det blir regnet som spesielt på grunn av lyskvaliteten på denne tiden av dagen, og både selve uttrykket og det naturfenomenet det refererer til, blir mye brukt i kunstnerisk sammenheng og i populærkulturen. Fenomenet skyldes Rayleigh-spredningen av sollyset.

 

Etter noen friske timer ute i naturen og en god dusj kan du finne varmen igjen inne i idylliske Restaurant Gammelbutikken. Her blir det servert en smakfull 3-retters sjømatmiddag før vi legger ut på et eventyr for å jakte på det spektakulære nordlyset. Først viser vi en Nordlysfilm før vi tar deg med til den koselige basecampen vår for bålkos og varm drikke. Her vil du høre historiene om Aurora som danser på himmelen og er vi ekstra heldig kommer hun kanskje på besøk og gir oss et fantastisk skue over himmelen. Støtt er det perfekte utgangspunkt for deg som vil se nordlyset fordi det er svært lite lysforurensing på øyen og områdene er helt lukket og private. Vi kan ikke gi noen nordlys garanti, men vi kan ihvertfall garantere en unik og hyggelig opplevelse fylt av spennende historier og en nervepirrende jakt. Lengden på turen vil avhenge av været.


 

Dag 3: Velkommen til Lofoten og innsjekk på Svinøya Rorbuer

 

Unn deg en rolig, avslappende morgen med hotellfrokost på Støtt før turen går videre til majestetiske Lofoten og vakre Svinøya Rorbuer. Her har du mange ankomstmuligheter etter hurtigbåten fra Støtt, men vi anbefaler å dra tilbake til Bodø og videre med Nordlandsekspressen hurtigbåt fra Bodø til Svolvær. Øyeblikket fiskebyen Svolvær og de skyhøye Lofotfjellene dukker opp i det fjerne fra båten er et magisk øyeblikk som er verdt å få med seg via sjøveien. Turen tar ca. 3,5 time.

Les mer om de ulike reisealternativene her:

 

Reise med bil

Ønsker du å reise fra Bodø med bil har du flere muligheter:

Hurtigruten fra Bodø - Svolvær. Båtturen tar ca. 6 timer. Rutetider og priser finner du her.

Ferge fra Bodø til Moskenes fergekai i Lofoten. Denne fergeturen tar ca. 3,5 time og gir deg mulighet til å oppleve Lofoten på langs og dra innom fiskebyene Reine og Henningsvær før du avslutter eventyret på Svinøya Rorbuer i Svolvær. Dette kan avtales med hotell (i forhold til booking?) Rutetider og forhåndsbestilling av billetter finner du her under “Regionale hurtigbåtruter - NEX 2”: https://www.reisnordland.no/rutetabeller-hurtigbt#

Reise med fly

Det er også mulig å dra tilbake til Bodø Flyplass og ta Widerøe fly fra Bodø til Svolvær. Da får du et fantastisk skue over Lofoten i fugleperspektiv. Kjører du bil må du ta hurtigbåten fra Støtt og tilbake til Ørnes hurtigbåtkai. Følg så Helgelandskysten opp til Skutvik ferjekai før du tar fergen over til Svolvær. Kjøredistansen og fergen tar ca. 6,5 time totalt.

 

Når du ankommer Svinøya Rorbuer vil et varmt vertskap ta deg imot og sjekke deg inn på et av de nydelige, historiske rorbuene. Matmulighetene er mange på Svolvær og vi kan varmt anbefale en middag på en av Lofotens mest anerkjente restauranter, Børsen Spiseri, kun få minutter unna til fots. Her serveres ferske råvarer fra Lofoten og Nord-Norges unike spiskammer. Ellers er det mange andre flotte alternativer i Svolvær sentrum, kun 5-10 minutters spasertur fra Svinøya Rorbuer.

 

Etterpå venter en varm, myk seng på deg slik at du er uthvilt og klar for en ny dag fylt med unike aktiviteter- og opplevelser i Lofoten.


 

Dag 4: På jakt etter nordlyset i Svolvær

 

Start en fantastisk dag i Svolvær med varm, fersk frokost på Svinøya Rorbuer med sjøutsikt og spektakulær natur utenfor vinduet. Utforsk så Svolvær sentrum og nyt en herlig lunsj på en av mange koselige kafeer og spisesteder de har der. Eller kanskje du vil gå en fjelltur? Kjøre Rib? Vertskapet gir deg gjerne tips og råd. Nyt en bedre middag på valgfri restaurant i Svolvør før vi farer ut på en spennende Nordlysjakt sammen med vår lokale og erfarne guide. Turen går med minibuss fra Svinøya Rorbuer til et område med best mulig muligheter for å se Nordlyset. Her får du lære mer om hvordan og hvorfor det fantastiske lysfenomenet oppstår, og grunnleggende fototeknikker. I hovedsak varer turen i 3-4 timer avhengig av været.


 

Dag 5: Utsjekk Svinøya Rorbuer

 

Nyt en avslappende, sen frokost etter en fantastisk opplevelse dagen før. Turen er dessverre over for denne gangen, men om du ønsker er det mulig å legge inn et par ekstra dager for å utforske Lofoten enda mer. Nødvendig å skrive inn noe mer reiseinfo her?

 

 

Mye vær i nord:

For å tilby den beste opplevelsen gjennom hele turen kan det bli aktuelt å snu om på reiseplanen. Altså, start i Svolvær og avslutning på STØTT. Dette vil hotellene følge med på fortløpende og ta kontakt dersom det er aktuelt å gjennomføre.

Northern lights in the sky at STØTT - Top of Helgeland