Gods- og Herregårdsferie

Fra 4490 NOK

per pers

Bestill nå

2 netter/3 dager. Fuglekvitter, landlige omgivelser, kortreist mat og unike opplevelser. Len deg tilbake og nyt ekte gårds- og godsidyll på storgården Hoel og vakre Losby Gods! 

Opplev to av våre historiske gårds- og godshotell på denne tredagers bilferien med overnatting og måltider i herskapelige omgivelser!

 

Inkludert i denne pakken er:

  • 2 overnattinger i hyggelige dobbeltrom
  • 2 frokoster
  • To 3-retters menyer. Drikke til maten er ikke inkludert

Dag 1: Godsopphold på Losby Gods

 

En landevei slynger seg gjennom et vakkert landskap av åker og skog. Midt i naturen, i brytningen mellom landlig fortryllelse og de dype skogers mystikk, åpenbarer Losby Gods seg, bare 20 minutters reise fra Oslo sentrum og kun 10 minutter fra Lillestrøm.

 

På midten av 1800-tallet var det Meyer familien, med Jacob Meyer i spissen som eide Losby. Han bestemte seg for å oppføre et jaktslott på eiendommen hvor de kunne invitere til rekreasjon og representasjon for hovedstadens elite. Hit reiste både kongelige og kondisjonerte for å jakte og selskapene på godset var viden kjent. Losby ble omtalt som et sted der gjester ble møtt med overveldende gjestfrihet. Denne tradisjoner ivaretas og videreføres i dag.

Her kan du benytte deg av et bredt spekter av aktiviteter både innendørs og utendørs. Er du glad i å spille golf kan Losby friste med en av landets flotteste golfanlegg rett utenfor døren. I samarbeid med Losby Golfklubb kan de tilby gjester tilgang til de to flotte golfbanene Østmork og Vestmork, Europas største Trackman simulatorsenter og en egen Footgolfbane. 

 

I tillegg har godset den fantastiske naturen i Østmarka vegg i vegg, med flotte turmuligheter året rundt. Pakk piknikkurven og spis kveldsmaten ute en lys sommerkveld mens humlene summer og spurvene kvitrer. Ved Mønemann kan du leie kano, eller legge deg på et svaberg og bare nyte de varme solstrålene mot huden. Lån en sykkel i resepsjonen og utforsk alle de historiske stedene som ligger i nærheten, som gamle gårder, husmannsplasser og det Gamle Vasshjulet.

 

Losby Gods er godt kjent for sitt kjøkken og sin velfylte vinkjeller og denne kvelden nyter du et smakfullt måltid i restauranten på godset.


 

Dag 2: Videre mot gårdsopphold på Hoel Gård

 

Etter frokosten neste dag, fortsetter opplevelsen retning Hoel Gård ved Mjøsa, enten ved å kjøre E6 mot Hamar via Eidsvoll Verk, eller ved å ta Rv4 mot Roa/Raufoss eller Gjøvik.

 

Vi anbefaler Rv4 med avstikker fra Roa mot Jevnaker. Her kan dere blant annet besøke Hadeland Glassverk med aktiviteter og glassutsalg, og kulturdesinasjonen Kistefos med det mye omtalte og flotte galleriet «The Twist». Se kjørerute via Hadeland Glassverk her.

 

Ferden går videre til Gjøvik, som ligger ved Mjøsa, også kalt «Den hvite by ved Mjøsa». Hjuldamperen DS «Skibladner», «Mjøsas hvite svane», har sin hjemmehavn her. Byen var en av vertsbyene under OL på Lillehammer i 1994 da Gjøvik Olympiske Fjellhall var arena for ishockey.

 

Velger dere å kjøre E6 anbefaler vi å bestille bord for lunsj på Atlungstad Brenneri på Otterstad før dere kjører videre til Hoel Gård.

På Nes-halvøya, helt nede ved Mjøsa, ligger Herregården Hoel. Idyllisk til i et landskap som på folkemunne kalles «Norges Toscana». Utsikten ut over Mjøsa er betagende i all slags vær og Toten-landet ligger som en blåne på andre siden av fjorden. Noen perioder på sommeren kan du komme hit via Skibladner og bli hentet i gårdens veteranbiler og verdens eldste Volvo-buss. Norges lengste lindealle (1600 m) er et kjennemerke for gården sammen med de mange store, historiske og flotte bygningene.

 

Gården er en levende gård med egen produksjon av kylling, korn, frø og potet i tillegg til den utadrettede virksomheten som siden 1993 har ført utallige mennesker hit. På Hoel Gård får du servert noe av det beste Hedmarken har å by på. Gården fokuserer på matopplevelser med lokale råvarer, og produserer mye av det som blir servert i restauranten. Dette får du oppleve selv, når kjøkkensjefens deilige 3-retters middag blir servert om kvelden.

 

Med historie tilbake til 1393 vil dette oppholdet, sammen med utsøkt mat og drikke, gi deg akkurat den avkoblingen du er ute etter. 


 

Dag 3: Utsjekk og nye eventyr

 

Etter en god og lokal gårdsfrokost kan du utforske det flotte nærområdet. Vi anbefaler en tur på Mjøsa med Skibladner!

 

PS: Har du lyst til å dra på tur, men mangler egen bil? Husk at du med De Historiske får rabatt på leiebil hos Avis. Les mer her.