Fra storby til høyfjell

Fra 9200 NOK

per person

Bestill nå

4 netter/5 dager. Opplev kontrastene i Norges kulturarv i denne 5 dagers kortferien som tar deg fra kystbyen Bergen til fjelltoppene på Finse

Kombiner de to destinasjonene Bergen og Finse - hver med sine unike karakterer. Bergen med sitt sjarmerende kystliv og et rike kulturliv, og Finse som byr på en fjellopplevelse helt avskåret fra omverdenen i naturskjønne omgivelser. Her får du oppleve Norge fra 2 til 1222 meter over havet i en kortferie som står i ulikhetens tegn.

 

Denne kortferien inkluderer:

  • 2 overnattinger med frokost på Opus 16
  • 1 middag på Opus 16
  • 1 middag på historiske Bryggen Tracteursted
  • 2 overnattinger inkl. frokost og middag på Hotel Finse 1222

Merk at togbilletten fra Bergen til Finse ikke er inkludert. Denne kjøpes enkelt på entur.no

Dag 1: Innsjekking på Opus 16

 

Kvelden før selve utflukten, sjekker du inn på det historiske og unike Opus 16 midt i hjertet av Bergen. Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget til Bergen Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil. Med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, Fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter. 

 

Kos deg med en deilig 3 retters middag i restaurant Opus 16, som frister med tradisjonelle franske retter og norske råvarer.  Avtal gjerne tidspunkt for middagen tidligere på dagen. Sov godt i deilige senger – midt i hjerte av Bergen – i rom hvor hvert enkelt er skreddersydd og med et elegant designuttrykk takket være byggets unike arkitektur.


 

Day 2: Opplev byen mellom de 7 fjell

 

Startt dagen med en kopp kaffe og frokost i den storslåtte restauranten på Opus 16. Etter frokost er du allerede midt i byen når Bergen inviterer deg til å oppleve byens historiske sjarm og luksus, rett utenfor dørstokken. Utforsk Bryggen med sine fargerike hus og 400 år lange historie, eller se verden i fugleperspektiv fra Fløyen. Bergen kan også by på et stort utvalg museer som KODE Kunstmuseer, Bymuseet i Bergen og Bergen Sjøfartsmuseum. Les mer om alt du kan gjøre i Bergen på Visit Bergens hjemmesider.

 

Befinner du deg i Bergen over helgen kan vi varmt anbefale å booke et bord til Afternoon Tea på Opus 16. Hver lørdag dekker hotellet elegant på bordene i restauranten og inviterer til en unik opplevelse servert på sølvbrett. Med te, mat og service av høyeste kvalitet blir det en opplevelse du sent vil glemme.

 

Kveldens middag serveres på Bryggen Tracteursted som ligger i Bryggestredet, innerst på Bryggen i Bergen. Stedet fra 1708 er gjenåpnet med respekt for de historiske omgivelsene og ligger kun en 5 minutters spasertur fra Zachariasbryggen. Her blir det servert en 5-retters Bergensmeny - hvor rettene endres gjennom året basert på sesongens råvarer og tilgjengelighet. Bergensmaten er mer enn bare mat. Det er kultur og identitet, det er historien om en by. Bergen har noe andre ikke har, og det er en klar identitet, med et unikt tilfang av råvarer og mattradisjoner. Maten er stor sett enkel, fokuset ligger på få råvarer, rene smaker.


 

Dag 3: Norges mest kjente togtur og ankomst på Finse 1222

 

Ta deg god tid til å nyte den luksuriøse frokosten på Opus 16 før du sjekker ut og spaserer gjennom brosteinsgater til togstasjonen. Vi anbefaler å sette av god tid til å oppleve selve stasjonen, bygget i jugendstil helt tilbake til 1913. Selve togturen fra Bergen til Finse tar ca. 2,5 timer og blir gjerne omtalt som Norges vakreste togtur. Finn togtider og kjøp billetter på entur.no.

 

Eventyret begynner i det toget ruller inn på Finse stasjon. Hotel Finse 1222 ligger perfekt plassert på togstasjonen når du ankommer Bergensbanens høyeste punkt. Dette er et historisk fjellhotell ved foten av Hardangervidda nasjonalpark i Norge. Når du kommer inn dørene her blir du mottatt med varme smil og komfortable rom.

Kjent for sin rolle i "Star Wars: The Empire Strikes Back", gir hotellet en autentisk atmosfære fra tidlig 1900-tallet. Det er et ideelt utgangspunkt for aktiviteter som fotturer, sykling om sommeren og langrenn om vinteren, og gir gjestene en unik mulighet til å utforske den spektakulære naturen rundt Finse. Et besøk her gir ikke bare en komfortabel overnatting, men også en sjelden mulighet til å fordype seg i den spektakulære naturen og unike Rallar-historien som omgir dette unike stedet.

 

Slapp av noen timer før hotellets restaurant dekker opp til middag. Måltidene her er en kulinarisk opplevelse som kombinerer lokale ingredienser, autentiske smaker og en magisk atomsfære. Kokkene forbereder en sesongbasert meny basert på de ferskeste råvarene som er tilgjengelig og med inspirasjon fra den storslåtte naturen som omgir hotellet. Det er naturen som har hovedrollen i denne intime spisesalen med sine store panoramavinduer som skuer utover fjell og vann. En middag på Finse er den perfekte måten å avrunde dagen på.


 

Dag 4: Eventyret venter i vakre og dramatiske omgivelser

 

Våkn opp uthvilt og klar for å utforske Norge 1222 meter over havet. Med panoramautsikt over det snødekte landskapet, gir frokosten på Finse en rolig atmosfære som gir energi for eventyrene som venter. Dette er en aktiv plass hvor gjester kan delta i et mangfold av aktiviteter som fotturer og sykling på sommeren, eller langrenn og snøaktiviteter om vinteren. Hotellet organiserer også guidede turer i området, og gjestene kan utforske nærliggende innsjøer og breer.

 

Ønsker du en mer avslappende dag er det mange koselige sitteplasser hvor du kan finne ro innendørs med brettspill eller en god bok. Rallarmuseet er også et sted som er verdt å besøke. Museet er dedikert til rallarene, arbeiderne som bygde jernbanen over Hardangervidda på begynnelsen av 1900-tallet. Museet gir et innsiktsfullt glimt av deres liv og arbeid gjennom utstillinger av verktøy, fotografier og historiske gjenstander. Besøkende kan utforske den unike historien bak jernbanen og rallarlivet i denne storslåtte fjellregionen. Utenfor museet står også de gamle snøfreserne og lokomotivene som ble brukt.

 

Etter noen friske timer i storslått natur og en varm dusj er middagen servert i hotellets restaurant. Kokken på Finse setter sammen en ny meny hver dag hvor du kan velge mellom kjøtt, fisk eller vegetar som hovedrett. I kveld er det ingen tvil om at du kommer til å sovne fort og behagelig.


 

Dag 5: Utsjekk og nye eventyr

 

Nyt en deilig frokost på Hotel Finse 1222, og utforsk mer av omgivelsene før du drar videre til nye eventyr, eller utvid oppholdet med en ekstra natt og opplev andre unike severdigheter i området. Kanskje du skal begi deg ut på Rallarvegen ned til Flåm eller ta toget videre til Oslo?