Eventyrlige Nordland - fra Helgeland til Lofoten

Fra 7350 NOK

per person

Bestill nå

3 netter/4 dager. Opplev noe av det beste Nord-Norge har å by på med spektakulært landskap, rolige bygder og et ekte eventyr på denne kjøreturen fra Helgeland til Lofoten.

Denne pakken inkluderer:

  • Overnatting på STØTT - Top of Helgeland med frokost
  • Middag med de beste og ferskeste ingredienser på Støtt
  • Overnatting på Svinøya Rorbuer med frokost

Nasjonal Turistveg Helgelandskysten – den beste veien mot nord

 

Eventyret starter på den lille øya Støtt, kun 1 time med båt fra Bodø. Dersom du kommer fra sør anbefaler vi å følge Nasjonal Turistveg Helgelandskysten, den lengste Turistvegen i Norge.

 

Helgelandskysten karakteriseres av mange som verdens vakreste kyst med over 12 000 øyer og holmer. Her får du oppleve en natur hvor kritthvite strender og majestetiske fjell inviterer til store naturopplevelser.

 

Du kan velge om du ønsker å parkere bilen på Ørnes eller Bodø. Her lar du bilen stå og tar passasjerbåt ut til Støtt. Husk at det ikke går bilferge til Støtt, noe som gjør øya til en uberørt perle med et rikt dyre- og fugleliv. Billetter og rutetider for begge båtene finner du her.

 

Du kan også velge å fly til Bodø og ta Nordlandsekspressen til Støtt. Dette er samme båtrute som om du parkerer i Bodø.

STØTT – Top of Helgeland

 

Øya Støtt ligger midt i leia helt nord på Helgelandskysten. Den idylliske øygruppen er omringet av de majestetiske lofotfjellene i nord, Helgelandsøyene i sør og en imponerende skjærgård.

Historien skriver seg helt fra 1897 hvor vertskapets oldefar kjøpte Støtt og fiskekjøp. Den gang var det produksjon av tørrfisk og klippfisk, salting av sild, trandamping og butikk. I dag er det gamle handelsstedet restaurert og modernisert og du kan bo herskapelig slik det sømmer seg å være gjest hos Væreieren. I dag er det både 4. og 5. generasjon som videreutvikler øya.

Her vil du oppleve et personlig vertskap, unike aktiviteter i fantastisk natur, herskapelig overnatting og kulinariske matopplevelser basert på lokale og kortreiste råvarer. Det å skape opplevelser og videreutvikle øysamfunnet basert på naturens premisser har vært selve grunnlaget fra 1. generasjon bosatte seg på øya, og står sterkt i alle beslutninger som tas.

Restaurant Gammelbutikken er Støtts storstue og oser av ramsalt kystkultur. Her serveres det beste som øya og havet har å by på av lokale matskatter. Helt fra ingrediensene høstes i naturen på øya og fisken dras ute på Vestfjorden, til den serveres i restauranten. Vinkartet er nøye utvalgt av hotellets vinagenter, og løfter matopplevelsen ytterligere.

Reisen er en stor del av opplevelsen

 

Reisen fra Støtt til Svinøya tar deg gjennom et unikt og spektakulært landskap.

 

For å nå Svinøya Rorbuer fra Bodø kan du enten følge E6 eller starte reisen med ferge fra Bodø til Moksnes for å kjøre Nasjonal Turistveg Lofoten hele veien opp til Svinøya Rorbuer. Begge disse rutene tar rundt 6 timer totalt. Du kan finne mer informasjon om fergen her.

Svinøya Rorbuer

 

På Svinøya i Svolvær kan du overnatte i rorbuer, rorbusuiter, leiligheter eller i den eksklusive Væreiergården mens du utforsker og opplever Lofoten. Alle rorbuer, historiske hus, leiligheter, suiter og Væreiergården er idyllisk plassert i et levende fiskevær mellom fiskemottak, brygger, fiskehjeller og gammel og ny lokal bebyggelse.

Den anerkjente restauranten Børsen Spiseri i Handelsbrygga fra 1828 gir deg lokale gode matopplevelser. Her kan du nyte både frokost og en deilig middag med lokale råvarer.

På Svinøya i Svolvær har du storhavet på den ene siden og dramatiske Lofotfjell på den andre. Et lite Lofoten i miniatyr i byen Svolvær, med kort vei til både fly, båt og buss.

I samarbeid med lokale aktivitetsleverandører leveres opplevelser og aktiviteter i verdensklasse og minner for livet. Både sommer som vinter er opplevelsene helt unike. Her finner du også gode kurs-, konferanse- og møteromslokaler med godt vertskap.

Historien på øya strekker seg 200 år tilbake i tid, og Svinøya Rorbuer har mottatt Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke “Olavsrosa”, for sin innsats for å ivareta og formidle den viktige kystkulturhistorien til Lofoten.

Velkommen til Svinøya, din base for gode opplevelser i Lofoten!