Siderferd fra Lofthus inkludert lunsj

Fra 1395 NOK

per person

Bestill nå

Opplev smaken av Hardanger - med fjordcruise, sideropplevelser og majestetisk natur!

«Sider frå Hardanger» er en beskyttet geografisk betegnelse på linje med Calvados eller Champagne. Den unike sideren har fått en renessanse og er blitt et prisvinnende høykvalitetsprodukt.I Hardanger er det 19 siderprodusenter som lager hver sin unike sider, basert på sin historie og sine epler.

 

Pakken inkluderer:

  • Fjordcruise fra Lofthus til Nå (tur/retur)
  • 1 valgfri sideropplevelse
  • 2-retters lunsj på Siderhuset Ola K

Bli med på Sidersafari, besøk noen av siderprodusentene og få en innføring i produksjon, kultur og smak.

 

Turen starter fra kaien på Lofthus, hvor båten har avreise kl 11:15.

 

Gli forbi majestetiske fjellsider, sjarmerende fjordbygder og hundretusenvis av frukttrær mens du kjenner vinden i håret. Om bord serveres også kalde og varme drikker, samt et utvalg bakevarer i kafeen (ikke inkludert).

 

Vel fremme på Nå blir det besøk og smaking på to ulike sidergårder. Hos noen av dem blir dere møtt og hentet på kaien, mens andre ligger like ved og er enkel å finne på egenhånd. Følg instruksene på kaien.

 

 

Sideropplevelsene dere kan velge mellom er:

 

Alde Sider

Alde er et gammelt navn for eple i Hardanger, og mannen bak Alle Sider er Olav Bleie. Han driver familiegården der epler har blitt dyrket i generasjoner. Alde Sider lager førsteklasses eplemost og et rikt utvalg av sider fra Hardanger. Her får du servert klassiske, innovative og prisvinnende sider i kombinasjon med gode historier og smakebiter av norske oster og lokal skinke.

Store Naa Siderkompani

Her møter du siderbonden Eirik og hans kompani som står bak 57/2 sideren. Store Naa – gard 57 bruk 2 har vært i slekten sin eie siden 1724. Sideriet er i utgangspunktet et gammelt kyllinghus som har stått brakk siden 2009, men nå er det stor aktivitet på gården, bl.a. i form av utvikling og prøvesetter av nye, spennende sidersmaker.

 

Ved sideropplevelsens slutt blir dere fulgt tilbake til kaien hvor en herlig 2-retters lunsj venter på Siderhuset Ola K. Husets historie begynner helt tilbake i 1912, da bygget som en praktisk anlagt landhandel der de lokale kunne handle sine varer, sende og hente post. Ikke minst fungerte huset som en samlingsplass.

100 år senere er huset igjen en naturlig samlingsplass og tilbyr mat av ypperste kvalitet med skiftende menyer og inspirasjon hentet fra Norges fruktfat, Hardanger. Restauranten serverer 2-retters lunsj og 3-retters middag basert på så lokale råvarer som mulig av høy kvalitet.

 

Etter en hyggelig dag blir det retur med båten fra Nå klokken kl 15:05.