Matvegen - fra Brosundet til Britannia

Fra 4990 NOK

per person

Bestill nå

2 netter/3 dager. Tre dagers bilferie fra Ålesund til Trondheim langs Atlanterhavsvegen

Legg turen til Ålesund og Trondheim, to av Norges mest sjarmerende kystbyer, og sy det hele sammen med en fantastisk reise langs Atlanterhavsvegen. De kulinariske opplevelsene står i kø med sesongbaserte råvarer fra et nordisk moderne kjøkken. Opplevelsen toppes med enestående hotellopphold ved Hotel Brosundet og Britannia. 

 

Denne opplevelsen inkluderer følgende:

  • Overnatting og frokost ved Brosundet i Ålesund.
  • Fire-retters middag ved Apotekergata No. 5 i Ålesund.
  • Overnatting inkl frokost ved Britannia Hotel i Trondheim.
  • Tre-retters middag ved Brasserie Britannia i Trondheim
  • Inngang til spa- og velværeavdeling på Britannia Hotel

Dag 1: Møt Matvegen

Ved ankomst Ålesund sjekker dere inn på Brosundet midt i hjertet av Jugendbyen. Byen er vide kjent for den vakre Jugendstilarkitekturen med et mangfold av tårn, spir og vakre utsmykninger er som tatt ut av et eventyr. Fra hotellet er det kort vei ut i Ålesunds gater. Ta en kort tur i byparken, gå de berømte trappene opp til Aksla og utsiktspunktet Byrampen eller hiv deg ut på havrafting! Se ulike aktiviteter her.

 

Brosundet er lokalisert i en av de gamle lagerbygningene i Jugendstil langs havkanten i Ålesund. De tykke tømmerstokkene som strekker seg gjennom hele bygningen, gir innblikk i den gamle historien til byen og bygningen. Store vinduer strekker seg i full bredde ut mot havet. I hjertet av hotellet gir en stor peis og interiør i nordisk design, et innbydende og lunt inntrykk. Stilen er helhetlig fra de åpne områdene ved hotellet til de individuelle rommene. Om kvelden kan dere ta en velfortjent drink ved Arkivet Bar, og nyte den lune og elegante atmosfæren før dere får servert en 4-retters meny i restaurant Apotekergata No 5. Restauranten har lagt sin prestisje i å servere mat fra lokale produsenter på Sunnmøre. Her får du sesongbaserte retter med råvarer fra lokale gårder, frodige åkre og havet.

 


 

Dag 2: Veien går videre

Nyt buffet-frokosten på Brosundet før kjøreturen til Trondheim via Atlanterhavsveien. De er to ferger på turen som begge går regelmessig. Sjekk rutetidene på de to fergene i forkant her.

 

  • Furneset (Vestnes) til Molde: Går med 30-45 minutters intervaller. Overfarten tar 35 minutter. 
  • Kanestraum til Halsa: Går med 20-30 minutter intervaller. Overfarten tar 20 minutter.

 

Nasjonal Turistveg Atlanterhavsvegen starter ved Bud, er totalt 36 kilometer lang og ender i Kårvåg. Atlanterhavsvegen er en visuell nytelse som svinger seg elegant fra holme til holme over sju bruer. En helt unik kjøreopplevelse. Utsiktspunktene skaper en tett kobling til naturen og omgivelsene. Veien strekker seg ytterst langs kysten, buede broer binder øyer og holmer til fastlandet. Grønne jorder og frodige fjell omkranser veien. Stopp ved de merkede utsiktspunktene underveis. De er arkitektoniske godbiter, som setter deg i direkte kontakt med det rå landskapet og naturen. Legg også inn et stopp ved Bjartmars Favorittkro in Kårvåg om du er sulten og ønsker å smake på det havet gir, av fantastiske råvarer. Kjør deretter i retning Kristiansund og videre til Trondheim.

Ved ankomst Trondheim sjekker du inn på luksuriøse Britannia Hotel og forbereder deg til et utsøkt måltid og en drink ved Brasserie Britannia. Britannia Hotel har vært gjennom en omfattende ombygging og har gjenoppstått som et av Norges alle flotteste hoteller. Med lokasjon i hjertet av Trondheim, har hotellet vært et historisk holdepunkt og ikon i sentrum av byen. Seks restauranter og barer er åpnet for å tilfredsstille sansene og både monarker og eventyrere har gjestet hotellet gjennom tidene. Restaureringen av hotellet har ivaretatt den gamle atmosfæren og samtidig gitt hotellet et nytt og moderne preg. De håndlagde sengene og de nydelige badene laget med Carrara marmor, gir et svært luksuriøst preg. Med Norges fineste spa og treningssenter, innbyr hotellet til avslapping og restitusjon.


 

Dag 3: Nye eventyr venter

Ved Britannia er det lett å la seg forføre av all luksusen før du sjekker ut. Ta en rolig morgen eller nyt spa-avdelingen til det fulle. Frokosten kan nytes i Palmehaven. Det serveres kjøtt og ost fra lokale gårdsbruk dandert i små ferdiglagde retter. I tillegg finnes det et bredt utvalg kaffe fra husets egen barista.

 

Opplev mer av byen før du reiser videre! Trondheim var Norges hovedstad fram til 1217, og store deler av Norges vikinghistorie er skrevet her. Nidarosdomen er Norges største katedral, og et nasjonalt landemerke. Bakklandet ligger langs Nidelva og er kjent for den karakteristiske trehusbebyggelsen. Ta en båttur ut til Munkholmen i Trondheimsfjorden, et populært sted for utflukter på godværsdager. Ikke langt fra sentrum ligger Bymarka med fine turmuligheter. Se aktiviteter her.

 

Har du ikke egen bil? Husk at du ved å overnatte på et historisk hotell får gode priser på leiebil hos AVIS.

Bestill leiebil her (rabatt blir automatisk trukket fra).