Sidersafari på Utne Hotel med Aga Sideri

Fra 7500 NOK

per pers

Book now

Bli med på sidersafari og smak på "Norges champagne"!

«Sider frå Hardanger» er en beskyttet geografisk betegnelse på linje med Calvados eller Champagne. Den unike sideren har fått en renessanse og er blitt et prisvinnende høykvalitetsprodukt. I Hardanger er det 19 siderprodusenter som lager hver sin unike sider, basert på sin historie og sine epler. Bli med på Sidersafari, besøk flere av siderprodusentene og få en innføring i produksjon, kultur og smak.

En unik opplevelse som kombinerer fjord, kultur og kulinariske opplevelser med historisk overnatting i vakre Hardanger.

 

Denne pakken inkluderer:

  • 2 overnattinger i historisk rom på Utne Hotel inkludert frokost
  • 5-retters middag begge dager
  • Hurtigbåt Utne-Lofthus tur/retur
  • Siderbåt Lofthus-Aga tur/retur
  • Aga Cider Tour på Aga Sideri inkl god tradisjonslunsj i Agatunet

Dag 1: Ankomst Utne og sidersmaking på hotellet

 

Denne smaksopplevelsen starter på vakre Utne Hotel i hjerte av Hardanger, ca 115 km fra Bergen og 40 km fra Voss. Se kjørerute fra Bergen her (reisetid 2 timer og 45 minutter).

 

Utne Hotel er et snart 300 år gammelt levende, intimt og autentisk hotell, med kontinuerlig drift siden 1722. Hotellet byr på unik atmosfære med vakker beliggenhet ved Hardangerfjorden. Å bo på Utne Hotel er som å komme hjem til bestemor med sine florlette blondegardiner og knirkende gulv og senger. Alle hotellets 17 rom er unike med historiske trekk, møbler og stilarter. Dette er stedet for god mat, god vin og godt samvær - et pustehull i hverdagen.

 

Selve sidersafarien starter med en spennende sidersmaking på hotellet klokken 18:00. Her får du innføring i de ulike stilene og bruksområdene til sideren. La deg overraske over utvalget og kvaliteten.

 

Etter sidersmakingen venter en god og lokal 5-retters middag i hotellets sjarmerende spisesal. Middag serveres fra kl. 20.00. God og mett nyter du en deilig natts søvn på et av hotellets historiske rom.


 

Dag 2: Sidersafari

 

Etter en god frokost (serveres fra 07:00-09:45) fortsetter eventyret med ekspressbåt kl 09:55 fra Utne til fruktbygda Lofthus. 

 

Den knappe timen i Lofthus kan godt brukes på en hyggelig fruktstivandring på egen hånd. Omkranset av den slående vakre Hardangernaturen og utsikt mot isbreen Folgefonna vandrer du mellom hundrevis av frukttrær i en av de største fruktbygdene i Norge. På Lofthus finner du også flere siderprodusenter som har gårdsutsalg.

 

Etter et kort opphold på Lofthus fortsetter turen med å krysse fjorden fra Lofthus over til historiske Aga kl 11:15. Her blir det sidersmaking hos den prisvinnende produsenten Aga Sideri. Har du prøvd smakskombinasjonen ost og sider? Hvis ikke, så kan du glede deg!

 

Etter sidersmakingen går turen til Norges eldste klyngetun: Agatunet. Her blir det omvisning og mulighet til å oppleve det flotte historiske tunet. Det blir også servert en tradisjonsrik lunsj i Agatunet før retur til Lofthus kl 15:30.

 

Fra Lofthus tar du hurtigbåten tilbake til Utne kl 17:00 og er tilbake på Utne kl 17:20 for å nyte resten av ettermiddagen i avslappende omgivelser. Det blir servert nok en flott 5-retters middag fra kl. 20.00.


 

Dag 3: Utsjekk og nye eventyr

 

Etter en god natt søvn avsluttes denne turen med en smakfull frokost med lokal eplemost før utsjekk. 

Bli gjerne flere netter og opplev mer av Hardanger. Her kan du blant annet gå Dronningsstien, en av H.M Dronning Sonja sine favoritturer, eller besøke utsiktspunktet og den nye gangbroen ved Vøringsfossen.

 

Vi anbefaler også en tur innom Tyssedal. Her lå tidligere aluminiumsverk i tilknytning til de betydelige kraftverkene som forsynte industrien i Odda og på Eitrheim med elektrisk kraft. Ta en tur innom Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum som viser industrireising og kraftutbygging i et historisk perspektiv og det nasjonale vannkraftmonumentet Elektra, som ble innviet i 2000.

 

Fra Tyssedal er det adkomst til det spetakulære fjellutspringet Trolltunga, først med bil til Mogeli i vestenden av Ringedalsvatnet, og deretter en rundt 14 km lang fottur hver vei til fjellutspringet. I 2019 var det rundt 81 000 turister som tok turen.

 

Eller hva med å prøve deg på Via Ferrata? Trolltunga Active inviterer også til en spektakulær klatreopplevelse i Tyssedalsfjella. Her får du kjenne på kroppen den hverdagen som møtte rallarene som bygde ut vannkraftanleggene, da de sikret fjellkonstruksjoner, støpte betongfundament, håndmeislet murstein og etablerte Røyrgata. En innføring i norsk historie innenfor en fantastisk naturramme.